Een Formule Afdrukken In Word

Inhoudsopgave:

Een Formule Afdrukken In Word
Een Formule Afdrukken In Word

Video: Een Formule Afdrukken In Word

Video: Een Formule Afdrukken In Word
Video: Afdrukken met Word 2024, Mei
Anonim

Het Microsoft Word-programma, speciaal gemaakt voor het samenstellen van verschillende tekstdocumenten, biedt zijn gebruikers veel mogelijkheden. Een daarvan is het typen van wiskundige formules zonder extra programma's te gebruiken of ze op het toetsenbord te typen.

Een formule afdrukken in Word
Een formule afdrukken in Word

Noodzakelijk

een computer met Microsoft Word

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word op uw computer. Selecteer het tabblad "Invoegen" in het hoofdmenu bovenaan de pagina.

Stap 2

Plaats de muiscursor op de plaats van het document waar u de formule moet invoegen. Zoek het opschrift "Formule" in het menu dat verschijnt. In de nieuwe versie van Microsoft Office kan naast dit woord een pi verschijnen.

Stap 3

Let op de pijl naast het opschrift "Formule". Als u er van onderaf op klikt, verschijnen er kant-en-klare bekende formules. Bijvoorbeeld de formule voor een kwadratische vergelijking, trigonometrische identiteit of de stelling van Pythagoras. Als een van deze bij u past, klikt u erop en deze verschijnt op de plaats van het document waar uw cursor zich bevindt. Daarna hoeft u alleen uw eigen waarden te vervangen.

Stap 4

Als u uw eigen formule moet maken, klikt u direct op het Pi-pictogram. In dit geval heeft u op het blad een veld om de formule in te voeren.

Stap 5

Als u op het Pi-pictogram klikt, wordt een heel paneel geopend met symbolen en formulestructuren. Selecteer degene die je nodig hebt. Vul vervolgens uw waarden in.

Stap 6

Voor eenvoudiger bewerken converteert u de geschreven formule naar een lineaire weergave. Klik met de rechtermuisknop op de formule en kies Lineair in het bovenste menu. U kunt op dezelfde manier terugkeren naar de oorspronkelijke weergave door het tabblad "Professioneel" in het menu te selecteren.

Stap 7

Om het lettertype, de grootte en de kleur te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de formule en selecteert u "Lettertype" in het menu dat verschijnt.

Stap 8

De gemaakte formule kan worden opgeslagen voor hergebruik. Om dit te doen, selecteert u het en klikt u op de pijl die in de rechterbenedenhoek van het formuleveld verschijnt. Selecteer vervolgens "Opslaan als nieuwe formule".

Stap 9

Als u na het typen weer aan de formule wilt werken, selecteert u deze en selecteert u het tabblad Ontwerpen in het bovenste menu.

Aanbevolen: