Hoe Bestanden Te Openen Met één Klik

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Openen Met één Klik
Hoe Bestanden Te Openen Met één Klik

Video: Hoe Bestanden Te Openen Met één Klik

Video: Hoe Bestanden Te Openen Met één Klik
Video: Word 2010 Bestand openen 2024, April
Anonim

In het Microsoft Windows-besturingssysteem kunnen veel elementen door de gebruiker worden aangepast aan zijn behoeften en in overeenstemming met zijn smaak. De gebruiker, die gewend is geraakt aan het openen van pagina's op internet met een enkele muisklik, kan zich afvragen of het mogelijk is om bestanden met één muisklik te openen, bijvoorbeeld op het "bureaublad" of in mappen? Waar en welke instellingen moeten hiervoor worden gewijzigd?

Hoe bestanden te openen met één klik
Hoe bestanden te openen met één klik

instructies:

Stap 1

Het lijkt erop dat alle instellingen met betrekking tot de muis zich in het venster "Eigenschappen: Muis" zouden moeten bevinden. Om echter de parameters in te stellen voor het openen van bestanden en mappen met één klik, moet u een geheel ander onderdeel aanroepen - "Mapeigenschappen". Dit kan op verschillende manieren.

Stap 2

Roep via het menu "Start" het "Configuratiescherm" op. Selecteer in de categorie "Vormgeving en thema's" het pictogram "Mapopties" door erop te klikken met de linkermuisknop - het vereiste dialoogvenster wordt geopend. Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, selecteert u onmiddellijk het gewenste pictogram.

Stap 3

Een andere manier: open een willekeurige map in een willekeurige map op uw computer. Selecteer in de bovenste menubalk Extra. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op het laatste item "Mapopties".

Stap 4

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Algemeen". Plaats in het gedeelte "Muisklikken" een markering in het vak tegenover de regel "Openen met één klik, selecteren met aanwijzer". In de subitems kunt u de manier instellen waarop de handtekening van de pictogrammen wordt weergegeven - plaats de markering in het veld dat u nodig hebt.

Stap 5

Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit het venster "Mapopties" door op de knop OK of op het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Nu worden al uw bestanden geopend of uitgevoerd met een enkele klik.

Stap 6

Standaard worden bestanden geopend met de linkermuisknop. Als u linkshandig bent, configureert u de muis opnieuw voor uw linkerhand. Open via het menu "Start" het "Configuratiescherm", selecteer in de categorie "Printers en andere hardware" het pictogram "Muis", een nieuw venster wordt geopend.

Stap 7

Ga naar het tabblad Muisknoppen en plaats een markering in het veld Knoptoewijzing wisselen in het gedeelte Knopconfiguratie. De nieuwe instellingen worden onmiddellijk van kracht. Klik met de rechtermuisknop op de knop "Toepassen" en sluit het venster.

Aanbevolen: