Een Knop "Alle Vensters Minimaliseren" Toevoegen Aan Snel Starten

Inhoudsopgave:

Een Knop "Alle Vensters Minimaliseren" Toevoegen Aan Snel Starten
Een Knop "Alle Vensters Minimaliseren" Toevoegen Aan Snel Starten

Video: Een Knop "Alle Vensters Minimaliseren" Toevoegen Aan Snel Starten

Video: Een Knop
Video: Snel vensters minimaliseren (VideoBytes - PC) 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft de mogelijkheid om alle geopende programma's tegelijkertijd te minimaliseren met één knop "Alle vensters minimaliseren". Hierdoor worden geminimaliseerde vensters weergegeven als knoppen op de taakbalk en worden dialoogvensters verborgen. Om geminimaliseerde vensters te herstellen, klikt u nogmaals op de knop "Alle vensters minimaliseren".

Een knop toevoegen aan Snel starten
Een knop toevoegen aan Snel starten

Hoe de knop "Alle vensters minimaliseren" te tonen

In Windows XP en Vista wordt de knop automatisch weergegeven in de werkbalk Snelle toegang aan de linkerkant. Om dit paneel te installeren, moet u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk klikken, het tabblad "Werkbalk" selecteren en vervolgens "Snel starten".

In Windows 7 wordt de knop Alle Windows minimaliseren altijd in de rechterhoek van de werkbalk weergegeven als een onopvallende rechthoek.

In Windows 8 is de functie voor het minimaliseren van vensters standaard uitgeschakeld. Om het pictogram "Alle vensters minimaliseren" weer te geven, klikt u met de rechtermuisknop in het taakbalkgebied. In het verschenen venster "Eigenschappen van de taakbalk" op het tabblad "Taakbalk" is het noodzakelijk om het laatste item van het menu te markeren en de wijzigingen op te slaan door op de knoppen "Toepassen" en "OK" te klikken. In de afbeelding acht wordt een vensterknop voor snel minimaliseren weergegeven aan het einde van de taakbalk.

De knop "Alle vensters minimaliseren" installeren nadat u deze hebt verwijderd

In Windows 7 en 8 is de functie "Alle vensters minimaliseren" een systeemfunctie die bijna niet te verwijderen is. In XP en Vista kan de knop voor het minimaliseren van het venster eenvoudig worden verwijderd. Het komt vaak voor dat dit pictogram per ongeluk door gebruikers wordt verwijderd en niet kan worden hersteld. Er is echter een manier om het opnieuw te maken. Maak hiervoor een tekst met de volgende inhoud in Kladblok:

[Schelp]

Commando = 2

IconFile = explorer.exe, 3

[Taakbalk]

Command = ToggleBureaublad

Sla het bestand vervolgens op onder de naam "Alle vensters minimaliseren" met de extensie.scf op uw bureaublad. Sleep het opgeslagen bestand naar de balk Snel starten.

Andere manieren om vensters te minimaliseren

Het is mogelijk om alle vensters te minimaliseren met het toetsenbord of de muis, zelfs als de knop "Alle vensters minimaliseren" is verwijderd. Dit alternatief voor de functie voor het minimaliseren van vensters is hetzelfde voor alle versies van het Windows-besturingssysteem.

U kunt dus sneltoetsen gebruiken. Met behulp van de Win + M-combinatie worden alle vensters geminimaliseerd en uitgebreid met de Win + Shift + M-toetscombinatie. De Win + D-sneltoets wordt ook gebruikt als de knop Alle vensters minimaliseren, waarbij de eerste keer drukken de vensters minimaliseert en opnieuw drukt om ze te maximaliseren.

Een andere optie voor het minimaliseren van vensters is door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken. In het venster dat verschijnt, moet u het commando "Bureaublad weergeven" selecteren - op deze manier minimaliseert u alle geopende vensters. Om de vensters terug te zetten naar hun omgekeerde positie, drukt u nogmaals op de rechtermuisknop en selecteert u de opdracht Alle vensters weergeven in het menu dat verschijnt.

Aanbevolen: