Wat Te Doen Als Het Scherm Zwart Is Wanneer U Uw Computer Aanzet?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Het Scherm Zwart Is Wanneer U Uw Computer Aanzet?
Wat Te Doen Als Het Scherm Zwart Is Wanneer U Uw Computer Aanzet?

Video: Wat Te Doen Als Het Scherm Zwart Is Wanneer U Uw Computer Aanzet?

Video: Wat Te Doen Als Het Scherm Zwart Is Wanneer U Uw Computer Aanzet?
Video: De HP notebookcomputer start, maar het scherm blijft leeg - Windows 8 2024, Mei
Anonim

Computerproblemen kunnen variëren van kleine crashes tot grote storingen die reparatie of vervanging van onderdelen vereisen. Een van de meest onaangename situaties is wanneer de gebruiker een zwart scherm ziet wanneer de pc wordt ingeschakeld.

Wat te doen als het scherm zwart is wanneer u uw computer aanzet?
Wat te doen als het scherm zwart is wanneer u uw computer aanzet?

De computer gaat niet aan

Als de computer helemaal niet aan gaat, is de eerste stap het controleren van de voeding. Let op de monitor - als de LED brandt, betekent dit dat deze in ieder geval wordt gevoed. Controleer in dit geval eerst de voedingsschakelaar van de computer (aan de achterkant van de voedingseenheid). Als het is uitgeschakeld, schakelt u het in en test u de pc opnieuw. Een nieuwe uitschakeling geeft een kortsluiting aan. Schakel in dit geval alle randapparatuur uit, inclusief de muis en het toetsenbord. Zet de pc weer aan - als het downloaden gaat, zoek dan naar een kortsluiting in de periferie. De muis en het toetsenbord kunnen worden getest door ze te vervangen.

Veel moederborden hebben een stroomindicator - LED. Door het zijpaneel van de systeemeenheid te verwijderen, kunt u zien of de LED brandt. Zo ja, maar de pc gaat niet aan, dan duidt dit op een storing van het moederbord of andere ernstige defecten. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met het servicecentrum voor hulp.

De computer gaat aan maar start niet op

De reden kan een storing van componenten zijn, bijvoorbeeld RAM, of een storing van de OS-bootloader. De computer meldt meestal een storing van componenten met een toonsignaal, de decodering ervan is te vinden op het netwerk. Als het downloaden niet werkt, probeer dan eerst de situatie op te lossen door bij het opstarten van de pc op de F8-toets te drukken. Er verschijnt een menuvenster waarin u het item "Laad de laatste goede configuratie" moet selecteren. In de meeste gevallen start de pc dan met succes op.

Als de pc niet opstart, kunt u proberen deze weer werkend te krijgen met behulp van de installatieschijf. De eenvoudigste manier om dit voor Windows 7 te doen, is door de installatie van het besturingssysteem te starten, de hersteloptie te selecteren en vervolgens opstartproblemen oplossen te selecteren in de lijst die verschijnt. Daarna zou de computer moeten opstarten. Om Windows XP te herstellen, moet u enkele opdrachten handmatig invoeren; een gedetailleerde beschrijving van deze procedure is beschikbaar op het netwerk.

Om dit te controleren, kunt u proberen uw computer op te starten vanaf de Live-cd, die bij veel Windows-installaties is inbegrepen. Als het besturingssysteem opstart, weet je zeker dat de harde schijf en andere componenten goed werken, het probleem moet worden gezocht in de bootloader of het besturingssysteem zelf - het kan bijvoorbeeld worden beschadigd door virussen.

Defect van de videokaart en monitor

Soms is de reden voor het zwarte scherm een defecte videokaart, dit kan worden gecontroleerd door deze te vervangen. Als je pc een geïntegreerde videokaart heeft, kun je er een monitor op aansluiten. Het verschijnen van een afbeelding duidt duidelijk op een storing van de hoofdvideoadapter.

Als de computer opstart, brandt de aan/uit-indicator van de monitor, maar is er geen beeld. Schijn met een zaklamp op het scherm - u ziet mogelijk een heel vaag beeld. In een dergelijke situatie wijst alles op een storing van de monitoromvormer of achtergrondverlichtingslampen. Dit probleem moet worden verholpen door het servicecentrum.

Aanbevolen: