Wat Is Een 3D-pen En Waarom Is Deze Nodig?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een 3D-pen En Waarom Is Deze Nodig?
Wat Is Een 3D-pen En Waarom Is Deze Nodig?

Video: Wat Is Een 3D-pen En Waarom Is Deze Nodig?

Video: Wat Is Een 3D-pen En Waarom Is Deze Nodig?
Video: Wonderkind tovert met 3D-pen 2024, Mei
Anonim

Het maken van volumetrische modellen vereenvoudigt het werk van ingenieurs, en het is ook een geweldig amusement voor kinderen, wat de ontwikkeling van verbeeldingskracht en logisch denken helpt.

Wat is een 3D-pen en waarom is deze nodig? Voor- en nadelen van 3D-pennen
Wat is een 3D-pen en waarom is deze nodig? Voor- en nadelen van 3D-pennen

Moderne 3D-printers zijn nog steeds duur voor thuisgebruik. Natuurlijk zullen ze geleidelijk in prijs dalen, maar voorlopig bieden winkels zoiets als een zeer eenvoudige en onnauwkeurige 3D-printer - een 3D-pen.

Wat is een 3D-pen?

Een 3D-pen is in feite een container waarin een klein stukje plastic van een streng wordt verwarmd en naar buiten wordt gevoerd. Het apparaat wordt gevoed via het lichtnet. Uiterlijk ziet het apparaat eruit als een dikke balpen of draagbare brander, en het modelleringsproces is vergelijkbaar met tekenen in de lucht of op een standaard.

Voordelen van 3D-pennen

- Het is heel eenvoudig om volumetrische modellen te maken met een 3D-pen, omdat het plastic zeer snel uithardt en daarom zijn ondersteuningen voor volumetrische structuren niet nodig.

- Tijdens het creatieve proces kunt u veelkleurig plastic gebruiken, waardoor het niet nodig is om het voltooide volumetrische model te schilderen.

- Met behulp van een 3D-pen kunt u modellen maken van verschillende onderdelen (composiet), met bewegende delen.

- Fabrikanten bieden verschillende diameters spuitmonden voor 3D-pennen, wat meer mogelijkheden biedt voor het maken van modellen.

что=
что=
что=
что=

Nadelen van 3D-pen

- Naar mijn mening is dit niet het goedkoopste speelgoed (de prijs ervoor kan variëren van 3 tot 8 duizend roebel).

- Het is moeilijk om te praten over de nauwkeurigheid van de gemaakte modellen. Wat met een 3D-pen kan worden getekend, is naar mijn mening een volumeschets in plaats van een exact model.

- Verbruiksartikelen zijn ook niet goedkoop (ik vond kleine strengen plastic vanaf 1.500 roebel per stuk).

Als je overweegt zoiets voor een kind te kopen, onthoud dan dat de temperatuur van het mondstuk van een 3D-pen kan variëren van 80 tot 270 graden Celsius, dus naar mijn mening is het niet de moeite waard om het voor een kleuter te kopen. Het is eerder speelgoed voor middelbare en middelbare scholieren, en in de eerste dagen dat ze de gadget gebruiken, mogen ze niet alleen worden gelaten met het apparaat.

Aanbevolen: