Hoe De Achtergrond In Een Video Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond In Een Video Te Verwijderen
Hoe De Achtergrond In Een Video Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond In Een Video Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond In Een Video Te Verwijderen
Video: Hoe kan je de Achtergrond van een Afbeelding Verwijderen? (zonder Photoshop!) 2024, Mei
Anonim

Het verwijderen van de achtergrond is een vrij gebruikelijke handeling, zowel bij het verwerken van foto's als bij het werken met videomateriaal. Het belangrijkste verschil is dat je bij het werken met video niet te maken hebt met een enkel beeld, maar met een opeenvolging van frames die van elkaar verschillen.

Hoe de achtergrond in een video te verwijderen
Hoe de achtergrond in een video te verwijderen

Noodzakelijk

Adobe After Effects-programma

instructies:

Stap 1

Importeer de video waarvan je de achtergrond wilt verwijderen in After Effects. Selecteer hiervoor de optie Bestand bij de opdracht Importeren in het menu Bestand. Selecteer het bestand voor verwerking in het venster dat wordt geopend en klik op de knop "Openen". Gebruik de muis om het geïmporteerde bestand naar het tijdlijnpalet te slepen.

Stap 2

Als het onderwerp van uw interesse is opgenomen tegen een egaal verlichte groene achtergrond, verwijdert u de achtergrond met het Color Key-effect. Zoek hiervoor het gewenste effect in de groep Keying van het palet Effects & Presets. Voer voor een snelle zoekopdracht de volledige naam van het effect of de woordkleur in de zoekbalk boven aan het palet in. Sleep het effectpictogram naar de verwerkte video in het tijdlijnpalet.

Stap 3

Pas de sleutelparameters aan. Om dit te doen, klikt u in het palet Effectcontroles op de afbeelding van de pipet en gebruikt u dit hulpmiddel om de kleur op te geven die u uit de video wilt verwijderen. Als de achtergrond niet volledig verdwijnt, verhoogt u de waarde voor Kleurtolerantie of gebruikt u de opties Rand dun en Randveer voor fijnere aanpassingen. Als u de waarde van de eerste parameter verhoogt, verdwijnen sommige pixels aan de randen van het resterende zichtbare beeld, terwijl u door de waarde van de tweede parameter te verhogen enkele semi-transparante pixels aan de randen van de afbeelding creëert. Dit is heel handig als de randen van het voorgrondobject na het intoetsen te scherp zijn, maar overdrijf het niet met deze parameter. Door de Edge Feather-waarde te verhogen, loopt u het risico op een flikkerende halo van doorschijnende pixels rond het beeld.

Stap 4

Zet een achtergrond onder de video en bekijk het resultaat. Om dit te doen, importeert u het achtergrondbestand of maakt u een nieuwe laag door de optie Solid van de opdracht Nieuw van het menu Laag te kiezen. Selecteer in het geopende venster een achtergrondkleur en klik op de knop OK. Verplaats de achtergrondlaag met de muis onder de effectlaag. Start het afspelen van video's met de spatiebalk.

Stap 5

Als je tevreden bent met het resultaat van het toepassen van het effect, importeer dan in het programma de achtergrond waarop je de video gaat overlappen of sla het bestand op met het alfakanaal als je ermee gaat werken in een andere editor. Gebruik hiervoor de opdracht Add to Render Queue in het Composition-menu. Klik in het Render Queue-palet op het Lossless-label rechts van het item Output Module. Selecteer in het venster Uitvoerinstellingen het RGB + Alpha-kanaal in de vervolgkeuzelijst Kanalen. Als u video met audio wilt uitvoeren, vinkt u het selectievakje Audio-uitvoer aan.

Stap 6

Klik op het bijschrift rechts van het veld Uitvoer naar en geef de map op waarin de verwerkte video wordt opgeslagen. Klik op de Render-knop en wacht tot het bestand klaar is met verwerken.

Aanbevolen: