Een Foto Van 10x15 Afdrukken Op Een Inkjetprinter

Inhoudsopgave:

Een Foto Van 10x15 Afdrukken Op Een Inkjetprinter
Een Foto Van 10x15 Afdrukken Op Een Inkjetprinter

Video: Een Foto Van 10x15 Afdrukken Op Een Inkjetprinter

Video: Een Foto Van 10x15 Afdrukken Op Een Inkjetprinter
Video: Foto's afdrukken aan de KRUIDVAT automaat 2024, April
Anonim

Voor hoogwaardige, full-color en scherpe foto's thuis, moet u een kleureninkjetprinter gebruiken. Het is vrij eenvoudig te gebruiken en vereist geen speciale kennis. Zelfs een kind kan de taak van het afdrukken van foto's aan door de gebruiksaanwijzing te volgen die bij de printer is geleverd.

Foto's afdrukken op een inkjetprinter
Foto's afdrukken op een inkjetprinter

De kleureninkjetprinter is een integraal onderdeel geworden van pc-randapparatuur. Hierdoor was het mogelijk om thuis hoogwaardige kleurenfoto's af te drukken. Dit is heel eenvoudig te realiseren. Het belangrijkste is om het juiste fotopapier te kiezen, de printer in te stellen en het afdrukprogramma te starten.

Papier selectie

De eerste stap is om fotopapier aan te schaffen. Het papierformaat moet 10x15 zijn. Het kan op de verpakking worden aangegeven in inches 4 "x6". Of in de vorm van een bladformaat - A6. U kunt met de verkoper overleggen over de kwaliteit van het papier en de juiste maatkeuze.

Mat fotopapier heeft een hoge mate van witheid en een hoog contrast van de toegepaste afbeelding. Het wordt gebruikt voor die afbeeldingen die een nieuwe naam krijgen, in een frame onder glas of onder een film van een fotoalbum worden geplaatst.

Glanzend papier heeft een glad glanzend oppervlak, gecoat met een speciaal polymeer. Gebruik voor het afdrukken van foto's van professionele kwaliteit. Brengt heldere, verzadigde kleuren perfect over met veel kleurgradaties en tinten

Afdrukken voorbereiden

Reeds bestaande kant-en-klare foto's in digitaal formaat kunnen, indien nodig, worden gecorrigeerd. Om dit te doen, moet u speciale grafische editors gebruiken om uw foto te verbeteren: corrigeer kleur, helderheid, verzadiging, verwijder rode ogen en verschillende gebreken.

Grafische editor - een programma (of softwarepakket) voor het verwerken van grafische afbeeldingen waarmee u tweedimensionale kant-en-klare clichés kunt maken en bewerken met behulp van een computer.

Zorg ervoor dat de printer is aangesloten op de voeding. Vervolgens moet u de verbinding met de computer controleren. Als de software is geïnstalleerd, plaatst u fotopapier in de papierlade (verticaal).

Afdrukken

Selecteer met de linkermuisknop de foto die u wilt afdrukken. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop te klikken. Klik op Afdrukken.

De wizard Foto afdrukken wordt geopend. Klik volgende". Selecteer uit de lijst met foto's de gewenste (een of meer) en klik nogmaals op "Volgende".

U krijgt een printer naar keuze te zien. Selecteer degene waarop de foto wordt afgedrukt.

Klik op "Afdrukvoorkeuren". Geef in het geopende venster in de "veelgebruikte parameters" "foto afdrukken" op. Hier moet u het formaat (formaat) van het papier selecteren: 10x15 of 4 "x6" of A6. Geef op het tabblad "Mediatype" het type papier op dat u gaat gebruiken (aangegeven op de verpakking). Klik op de knop "Volgende".

Kies de lay-out (locatie) van de foto. Voor een 10x15 foto: zonder witte marges, selecteer “full page photo print”; met velden - "fax print op de hele pagina". Als u een foto in meerdere exemplaren wilt afdrukken, geeft u in de kolom "Aantal keren gebruik van elke afbeelding" het vereiste aantal exemplaren op. Druk op de knop "Volgende" om te beginnen met het afdrukken van foto's.

Aanbevolen: