Een Programma Uitvoeren?

Inhoudsopgave:

Een Programma Uitvoeren?
Een Programma Uitvoeren?

Video: Een Programma Uitvoeren?

Video: Een Programma Uitvoeren?
Video: Informatica VBA4 - Een programma schrijven in VBA en het programma uitvoeren 2024, Mei
Anonim

In de overgrote meerderheid van de gevallen worden in Windows geïnstalleerde programma's gestart met de muis - door te dubbelklikken op de juiste snelkoppeling op het bureaublad of door de link naar de gewenste toepassing in het hoofdmenu op de Start-knop te selecteren. Maar het besturingssysteem heeft andere manieren om een programma uit te voeren.

Een programma uitvoeren?
Een programma uitvoeren?

instructies:

Stap 1

Gebruik het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's. Het wordt opgeroepen door het item "Uitvoeren" in het hoofdmenu van het besturingssysteem te selecteren of door tegelijkertijd op de win- en r-toetsen te drukken. Geef in het enige invoerveld van het dialoogvenster het volledige adres op van het programma dat u wilt uitvoeren. Dit kan worden gedaan door handmatig vanaf het toetsenbord te typen, of door het zoekvenster te gebruiken voor het gewenste bestand op de computer die wordt geopend door op de knop "Bladeren" te klikken. Als het programma bij het systeem hoort of het pad naar de directory waarin het is opgeslagen is geregistreerd in de Windows-omgevingsvariabele met de naam Path, dan is het volledige adres niet vereist. In dit geval hebt u niet eens de volledige naam van het uitvoerbare bestand nodig - de exe-extensie kan worden weggelaten. Druk op de OK-toets om het programma te starten.

Stap 2

Gebruik Windows Verkenner als een alternatieve manier om het gewenste programma te starten. Het opent op maar liefst vijf manieren, waarvan de meest eenvoudige is dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" of gelijktijdig op de win + e-toetsen te drukken. Als u het volledige adres van het uitvoerbare bestand weet, hoeft u het niet op uw computer te zoeken - typ of plak het gekopieerde adres in de adresbalk van Explorer en druk op enter. Dit zal leiden tot de uitvoering van het programma zonder tussenhandelingen. Als deze optie niet geschikt is, ga dan naar de map waar het uitvoerbare bestand van het programma is opgeslagen en dubbelklik erop met de linkermuisknop.

Stap 3

Open een opdrachtregelinterfacevenster als u het programma wilt uitvoeren met een DOS-emulator. Dit kan worden gedaan met behulp van het dialoogvenster voor het starten van het programma - druk op de toetsencombinatie win + r, typ cmd en klik op de knop OK. Voer op de opdrachtregel het volledige adres van het uitvoerbare bestand van het programma in. Om deze bewerking te vereenvoudigen, kunt u het pad naar het bestand kopiëren, bijvoorbeeld in de adresbalk van Verkenner, en het in de opdrachtregel plakken. Standaard sneltoetsen in de terminal werken niet, dus gebruik de juiste opdracht in het contextmenu om in te voegen. Om het programma uit te voeren, het pad dat u hebt ingevoerd, drukt u op de enter-toets.

Aanbevolen: