Hoe Het Klassieke Start-menu Terug Te Keren Naar Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe Het Klassieke Start-menu Terug Te Keren Naar Windows 10
Hoe Het Klassieke Start-menu Terug Te Keren Naar Windows 10

Video: Hoe Het Klassieke Start-menu Terug Te Keren Naar Windows 10

Video: Hoe Het Klassieke Start-menu Terug Te Keren Naar Windows 10
Video: Hoe het Start Menu terug te brengen in Windows 8.1 / Windows 8 2024, April
Anonim

Veel gebruikers houden van het goede oude klassieke Windows Start-menu. Het is handig, begrijpelijk, vertrouwd en beknopt. Kan ik het terugkrijgen op nieuwere versies van Windows, inclusief Windows 10? Laten we eens kijken.

Klassiek menu
Klassiek menu

Modern startmenu

Dit is hoe het moderne Start-menu er nu uitziet in Windows 10. Het is aanzienlijk veranderd ten opzichte van het klassieke Start-menu. Het eerste dat opvalt, zijn natuurlijk live-tegels die door het menu kunnen worden gesleept, de grootte van tegels, gegroepeerde, hernoemde groepen tegels. U kunt het Start-menu ook verkleinen door het uit te rekken met uw muis. De sectie voor veelgebruikte programma's is behouden gebleven. Navigatie door alle geïnstalleerde programma's is handiger geworden. Ook de toegang tot de computerparameters bleef behouden. Door met de rechtermuisknop op het menu "Start" te klikken, kunt u veel extra opties openen, waaronder het configuratiescherm, netwerkverbindingen, taakbeheer, apparaatbeheer en andere.

меню=
меню=

Klassiek startmenu met Windows 10

Maar hoe krijg je het Start-menu terug in zijn klassieke look? Kortom, in het Windows 10-besturingssysteem zelf is er geen manier om de klassieke weergave van het menu terug te geven. Je kunt het alleen maar dichter bij de klassieke look brengen. Voor deze:

schakel alle live-tegels uit; om dit te doen, klik met de rechtermuisknop op elke tegel en selecteer "Losmaken van startscherm"

отключаем=
отключаем=

wijzig de grootte van het menu Start door de muis over de randen te slepen tot de gewenste grootte

меняем=
меняем=

Welnu, we hebben iets dat lijkt op het klassieke "Start"-menu. Als u "dat" klassieke menu volledig opnieuw moet maken, kunt u niet zonder speciale hulpprogramma's.

Het klassieke Windows 10 Start-menu met programma's van derden

Er zijn veel programma's die het Start-menu een klassieke uitstraling geven. De meest populaire zijn IObit Start Menu, Classic Shell en Stardock Start10. Deze zelfde programma's zullen trouwens het ontbrekende Start-menu in Windows 8 vervangen en de klassieke look teruggeven aan Windows Verkenner. De eerste heeft ondersteuning in het Russisch, wat belangrijk is.

De afbeelding toont als voorbeeld een standaard Windows 10 Start-menu en een door Start10 aangepast menu.

сравнение=
сравнение=

Al deze programma's hebben een breed scala aan instellingen, zijn stabiel in gebruik en zijn compatibel met Windows 10. Hiermee kunt u uw Start-menu zelfs het klassieke uiterlijk van het Windows 98-menu geven, zij het een geavanceerd, maar anders dan het standaard aangeboden door Microsoft.

Aanbevolen: