Ondertitels Invoegen In Een Video

Inhoudsopgave:

Ondertitels Invoegen In Een Video
Ondertitels Invoegen In Een Video

Video: Ondertitels Invoegen In Een Video

Video: Ondertitels Invoegen In Een Video
Video: Ondertiteling voor je video met een gratis app ( Kapwing of Triple8 ) 2024, Mei
Anonim

Om teksttitels over de video toe te voegen, worden speciale editors gebruikt. Met deze programma's kunt u ook de weergave-instellingen van lettertypen aanpassen, de vertraging van de tekstuitvoer aanpassen en andere instellingen wijzigen met betrekking tot video- en ondertitelsynchronisatie.

Ondertitels invoegen in een video
Ondertitels invoegen in een video

instructies:

Stap 1

Ondertitels zijn er in twee smaken: intern en extern. Interne ondertitels worden altijd weergegeven samen met het afspelen van video en kunnen niet worden uitgeschakeld. Externe bestanden worden als een apart bestand met de videoviewer verbonden en kunnen indien nodig worden gewijzigd of verwijderd.

Stap 2

Download en installeer een videoprogramma om interne ondertitels in te voegen. Deze toepassingen omvatten VirtualDubMod en AVI Subtitler. Download het installatiebestand van het gewenste hulpprogramma en installeer het volgens de instructies die op het scherm verschijnen. Als het programma in de vorm van een archief komt, pak het dan gewoon uit met het WinRAR-programma.

Stap 3

Start de app en open het videobestand waaraan u nieuwe ondertitels wilt toevoegen. Gebruik hiervoor het juiste menu-item "Bestand" - "Open" (Bestand - Open). Open vervolgens het bestand met de tekst met behulp van het item "Ondertitels toevoegen". In VirtualDub Mod bevindt dit menu zich onder Video - Filters - TextSub of Subtitler. Het is vermeldenswaard dat de instelling Volledige verwerkingsmodus moet worden geselecteerd in de videoregel van het bovenste programmapaneel.

Stap 4

Sla de aangebrachte wijzigingen op via de sectie "Bestand" - "Opslaan als" (Bestand - Opslaan als).

Stap 5

Het invoegen van externe ondertitels kan met elke speler. Om dit te doen, sleept u het titelbestand naar het venster met de video die wordt afgespeeld. U kunt het menu-item "Ondertitels" - "Toevoegen" gebruiken en de locatie voor het bestand opgeven. U kunt optioneel ook geen externe titels aansluiten - als ze dezelfde naam hebben als het videobestand, wordt de tekst automatisch weergegeven in het programmavenster of is beschikbaar via het bijbehorende menu.

Aanbevolen: