Hoe Maak Je Een Clip?

Hoe Maak Je Een Clip?
Hoe Maak Je Een Clip?

Video: Hoe Maak Je Een Clip?

Video: Hoe Maak Je Een Clip?
Video: Low Budget Video Maken | Goedkoop een vette video | Tutorial | Youtube Tips 2024, Mei
Anonim

Moderne computertechnologieën hebben cinema getransformeerd van een kunst waarin slechts een select aantal zichzelf kon uitproberen tot entertainment dat voor iedereen beschikbaar is. Om nu een clip te maken of zelfs een volwaardige film op te nemen, hoef je niet af te studeren aan een regisseursuniversiteit en een filmstudio tot je beschikking te hebben. Een thuiscomputer is voldoende en een beetje meer geduld en doorzettingsvermogen om de nodige programma's onder de knie te krijgen.

Hoe maak je een clip?
Hoe maak je een clip?

De meest populaire voor amateurvideobewerking zijn Windows Movie Maker en VirtualDub. Om aan je videomeesterwerk te beginnen, moet je allereerst "grondstoffen" voorbereiden: een video gefilmd door je camera, een film of tv-serie, de frames waarvan je van plan bent te gebruiken, muziek voor de soundtrack, foto's en tekeningen, als ze ook nodig zijn.

VirtualDub begrijpt de AVI- en WAV-indelingen, dus als het materiaal dat u nodig hebt in andere indelingen wordt gepresenteerd, moet u ze converteren of kiezen voor Windows Movie Maker. Een ander voordeel van dat laatste is dat het in de standaard set van Windows-programma's zit. Dat wil zeggen, de installatie van het programma is niet vereist, het is waarschijnlijk al aanwezig in het menu "Start, Programma's, Accessoires".

Laten we beginnen met het importeren van video - laad de benodigde videoclips in het programma. Laten we muziek op dezelfde manier importeren. Door afbeeldingen te importeren kunt u een foto toevoegen. Het blijft om de installatie uit te voeren.

De montage vindt plaats op de tijdlijn, die als het ware een onbeschreven blad is van de toekomstige videoclip. Het bevat videoclips. Voor elk kunt u het geluidsniveau aanpassen, de bestaande stem laten acteren of het volledig dempen om het gesuperponeerde muziekfragment te vervangen. Het resulterende tussenresultaat kan altijd worden gereproduceerd met de Play-knop.

Door video- en audiofragmenten toe te voegen, werken we verder aan de clip. Secties kunnen worden verwisseld, bijgesneden, "zachte" overgangen of speciale effecten worden geboden. Dit alles wordt gedetailleerd beschreven in het helpsysteem van de video-editor. Voeg indien nodig een titel en titels toe aan de voltooide clip ("Titels en titels maken" in het actiepaneel), en u kunt het resultaat op schijf opslaan.

Aan de slag gaan in VirtualDub lijkt erg op elkaar: je moet ook de originele video- en audioclips downloaden. De taak van het markeren van de noodzakelijke delen van de video is hier echter iets anders. Om slechts een deel van de geladen film te nemen, moet u eerst het begin van het gewenste fragment markeren (zet de schuifregelaar op de afspeelbalk op de gewenste plaats en selecteer "BewerkenSet start of selection"), en dan op dezelfde manier - zijn einde. Elk fragment moet in een apart AVI-bestand worden opgeslagen, waarna het mogelijk is om, door één fragment te laden, er andere aan toe te voegen met het commando "Bestand AVI-segment toevoegen".

Merk op dat VirtualDub een clip kan maken die veel schijfruimte in beslag neemt. Daarom is het zinvol om, nadat het bewerken is voltooid, audio- en videostreams te comprimeren ("Audiocompressie" en "Videocompressie"), waardoor de grootte van het resulterende bestand aanzienlijk wordt verkleind.

Aanbevolen: