Hoe Windows Naar Een USB-flashstation Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Naar Een USB-flashstation Te Schrijven
Hoe Windows Naar Een USB-flashstation Te Schrijven

Video: Hoe Windows Naar Een USB-flashstation Te Schrijven

Video: Hoe Windows Naar Een USB-flashstation Te Schrijven
Video: How to create a Windows 10 Installation USB 2024, Mei
Anonim

De procedure voor het schrijven van een besturingssysteem naar een flashstation hangt af van het latere gebruik van dit medium en van het soort besturingssysteem dat wordt opgenomen. Dit alles beïnvloedt de complexiteit van het opnameproces.

Hoe Windows naar een USB-flashstation te schrijven
Hoe Windows naar een USB-flashstation te schrijven

Noodzakelijk

Een computer met een internetverbinding, een flashstation

instructies:

Stap 1

Als u alleen de bestanden van het besturingssysteem naar een flashstation hoeft over te zetten zonder ze in de toekomst te gebruiken om het te installeren, gebruik dan gewoon Windows Verkenner. Als het besturingssysteem zich op verwisselbare media bevindt, kopieert u de inhoud naar uw computer naar een map.

Stap 2

Steek de flashdrive in een USB-poort van uw computer. Zorg ervoor dat deze niet de informatie bevat die u nodig heeft. Voordat u gaat kopiëren, is het raadzaam om de flashdrive te formatteren. Open hiervoor "Deze computer" en zoek de flashdrive die u gebruikt. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer opmaak in het contextmenu dat wordt geopend. Er wordt een opmaakvenster geopend waarin u op de knop "Formatteren" moet klikken.

Stap 3

Selecteer alle bestanden van het besturingssysteem en kopieer ze door op de sneltoets Ctrl + C te drukken. Ga naar de map van de flashdrive en druk op de sneltoets Ctrl + V. Het proces van het kopiëren van het besturingssysteem naar de media begint.

Stap 4

Als u een opstartbare USB-stick moet maken om tijdens de installatie als OS-bron te gebruiken, gebruikt u het UltraISO-programma. Download de distributiekit van deze applicatie van internet en installeer deze op uw computer.

Stap 5

Als uw OS-bestanden in een map staan, maakt u eerst op een standaard manier een schijfkopie van deze bestanden. Dit kan ook in het UltraISO-programma. Open hiervoor de app. Gebruik de verkenner onderaan het programma om de bestanden van het besturingssysteem over te brengen naar het bovenste venster. Open het menu-item "Extra" en klik op de knop "Cd-image maken". Geef in het geopende venster de naam van het toekomstige afbeeldingsbestand en het formaat op, klik op de knop "Maken". Er wordt een afbeelding van uw besturingssysteem gemaakt op de harde schijf van uw computer.

Stap 6

Open het UltraISO-programma opnieuw. In het bovenste deel van het programmavenster is er een menu-item "Bootstrapping", klik erop. Selecteer in de lijst met opties die wordt geopend het item "Harde schijf-image branden". Selecteer in de regel DiskDrive de gebruikte flashdrive en in de regel Afbeeldingsbestand - het pad naar het besturingssysteem. In dit venster kunt u indien nodig ook de flashdrive formatteren. Klik vervolgens op de knop "Branden". Hiermee wordt een opstartbare USB-flashdrive gemaakt die u kunt gebruiken om Windows te installeren.

Stap 7

Houd er rekening mee dat een vergelijkbare opnameprocedure kan worden uitgevoerd in programma's zoals UltraISO, bijvoorbeeld in het Nero-programma. De UltraISO-app is echter gemakkelijker te gebruiken.

Aanbevolen: