Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Beperken

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Beperken
Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Beperken

Video: Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Beperken

Video: Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Beperken
Video: Как подключить два компьютера и обмениваться файлами с помощью кабеля LAN в WINDOWS 10 2024, Mei
Anonim

De bescherming van op een computer opgeslagen persoonsgegevens moet zo efficiënt mogelijk worden gewaarborgd. Om ongewenste verbindingen met een pc te voorkomen, worden zowel standaard besturingssysteemtools als aanvullende applicaties gebruikt.

Toegang tot een computer via het netwerk beperken
Toegang tot een computer via het netwerk beperken

Noodzakelijk

Firewall

instructies:

Stap 1

Begin met het configureren van Windows Firewall. Sluit een netwerkkabel aan op uw computer en wacht tot er een nieuwe verbinding is gemaakt. Voor Windows Vista en Seven verschijnt er een nieuw menu waarin u wordt gevraagd uw netwerktype te selecteren.

Stap 2

Geef het item "Openbaar netwerk" aan. Dit activeert het maximale beschermingsniveau bij het werken met lokale bronnen. Open nu het menu Systeem en beveiliging. De link ernaar staat in het configuratiescherm.

Stap 3

Open Windows Firewall. Klik op de knop Gebruik aanbevolen instellingen om deze service te activeren en snel te configureren. Sluit het werkvenster.

Stap 4

Klik met de linkermuisknop op het netwerkverbindingspictogram dat in het systeemvak wordt weergegeven. Klik op de link "Netwerkcentrum".

Stap 5

Zoek in de linkerkolom het item "Geavanceerde opties voor delen wijzigen" en open het. Vouw de opties uit voor het netwerk dat de naam "Huidig profiel" in de naam heeft.

Stap 6

Activeer de optie "Netwerkdetectie uitschakelen". Schakel ook het delen van mappen, bestanden en randapparatuur uit. Scroll naar beneden op de pagina en vink het vakje aan naast Met wachtwoord beveiligd delen inschakelen.

Stap 7

Klik op de knop "Wijzigingen opslaan". Start uw computer opnieuw op om de nieuwe netwerkregels van kracht te laten worden.

Stap 8

Installeer de firewallsoftware. Voor deze doeleinden zijn gratis applicaties zoals Comodo Firewall geschikt. Start het programma en open het instellingenmenu.

Stap 9

Maak een nieuwe regel voor inkomende verbindingen. Stel het bereik van IP-adressen in dat wordt toegewezen aan computers op uw lokale netwerk. Activeer de functie "Verbinding blokkeren". Het is vermeldenswaard dat als het netwerk uit 2-5 computers bestaat, het verstandiger is om elk IP-adres handmatig in te voeren.

Aanbevolen: