Hoe Maak Je Een Cartoon Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Cartoon Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Cartoon Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Cartoon Op Een Computer

Video: How To Animate For Free On Computer 2022, December
Anonim

Er is een groot aantal computertechnologieën ontwikkeld om cartoons te maken. Bepaal voordat u aan het werk gaat wat de duur van de cartoon zal zijn, werk het script uit. Schrijf het liever gedetailleerd op. Focus op punten van betekenis. Ze moeten duidelijk zijn voor zowel de animator als het publiek. Ook de doelgroep wordt bepaald. Als er dialogen gepland zijn in de video, schrijf ze dan op en markeer de belangrijkste punten. Verdeel lange tekenfilms in delen. Dit zal het werk gemakkelijker maken.

Hoe maak je een cartoon op een computer
Hoe maak je een cartoon op een computer

Het is nodig

computer, programma's Photoshop, Flash, After Light, Windows Movie Maker, schetsen van tekeningen, script

instructies:

Stap 1

Een manier kiezen om een ​​cartoon te tekenen. Voorheen werden hiervoor een potlood en een stuk papier gebruikt. Tegenwoordig zijn er een groot aantal functionele programma's waarmee je op semi-professioneel niveau gratis een cartoon kunt maken. Voor beginners is een van de Adobe-aanpassingen (Photoshop, Flash, After Light) geschikt. Hiermee kun je karakters tekenen, een achtergrond maken, karakters in beweging zetten.

Elk van de programma's heeft een werkruimte waar u onafhankelijke objecten kunt plaatsen, elk op een eigen virtuele laag. In een speciaal paneel is er een lijst met lagen en langs de horizontale is er ook een tijdas, die de tijd in frames of seconden aangeeft.

Stap 2

Teken het personage en plaats hem helemaal aan het begin van de tijdas. Stel Key Frame in naast de parameters. Stel vervolgens binnen een seconde een ander keyframe in. Maar vergeet niet om de coördinaten te veranderen. Zet na een seconde de volgende stap en verplaats deze naar de eerste laag. Dankzij deze actie begint de held te springen en terug te keren naar de plaats. Hoe meer fragmenten tussen de eerste en de laatste foto, hoe vloeiender de bewegingen van het personage.

Beeld
Beeld

Stap 3

Je kunt ook een tekenfilm maken met Windows Movie Maker. Installeer het op uw computer en open het. Verplaats via het tabblad "Toevoegen" de afbeeldingen voor uw video naar het onderste werklint. Op hen moeten alle bewegingen in fasen worden uitgevoerd. Er is een potloodvormig pictogram onder elke afbeelding.

Stel in het geopende venster de weergaveduur voor elke afbeelding in. Typische waarden zijn 0, 90 voor een dia en 0, 50 voor een overgang. Hier kunt u animaties selecteren en de parameters van de schuifbeweging aanpassen. Selecteer op het tabblad "Overgangen" de standaard en de eerste weergave.

Als je het effect van camerabewegingen in de ruimte wilt maken, kun je "Effecten" gebruiken. U wordt geholpen door: vloeiende zoom, horizontaal panorama en andere.

Beeld
Beeld

Stap 4

Om een ​​realistische cartoon te maken heb je een achtergrond nodig. Denk van tevoren na - zullen de kleuren en objecten veranderen tegen de achtergrond van de hoofdactie. Verschillende lagen en TimeLine / Frame-functies zijn handig om ze te implementeren. Adobe heeft verschillende hulpmiddelen waarmee u een afbeelding de gewenste scherpte, transparantie en helderheid kunt geven. Wanneer alle personages en objecten op de tijdlijn zijn geplaatst, kom dan naar de achtergrond.

Geluiden zijn van groot belang. Stemmen zijn eenvoudig op te nemen met een microfoon. Zorg ervoor dat de spraak en de beweging van de mond van de held symmetrisch zijn. U kunt zelf verschillende geluidseffecten creëren. Om het effect van kokend water te creëren, giet je de vloeistof in een glas. Doe er een rietje in en blaas erin. Als je het geluid van vuur wilt, neem dan een plastic zak die je alleen maar in je handen hoeft te kreuken.

Je kunt op verschillende manieren geanimeerde karakters maken. Elke keer wordt de held opnieuw getekend. Dit wordt een klassieke platte animatie. Het geeft onbeperkte mogelijkheden. Voor beginners is het gemakkelijker om hele lichaamsdelen te gebruiken, gefotografeerd of geverfd. De animatie van zo'n object bestaat uit de onderlinge verandering in de positie van de onderdelen.

Personages worden ook gemodelleerd in een driedimensionale ruimte. Dan zijn hun bewegingen afhankelijk van veranderingen in de coördinaten van belangrijke punten. Om elk van deze problemen op te lossen, zijn er speciale computertechnologieën. Sommige laten je textuur en kleur creëren, de laatste simuleren de geometrie van de held.

Afhankelijk van de gebruikte aanpak, moeten de karakters opnieuw worden gemaakt op de computer. Scan hiervoor schetsen en definitieve kopieën. De resulterende afbeeldingen kunnen worden gewijzigd met behulp van een computertekeningeditor of ongewijzigd worden gelaten.

Stap 5

Na het voorbereiden van de personages begint het storyboarden. Om dit te doen, moet je beslissen hoe de personages zich in verschillende scènes zullen bevinden. Maak een digitale schets van het voorlopige storyboard. Hiervoor worden objecten schematisch in de uitgestrektheid van de tijdlijn geplaatst. Het duurt 2-3 seconden voordat de kijker begrijpt wat er gebeurt. Meestal worden 25 frames per seconde weergegeven. Elke tekening moet worden geassocieerd met de vorige, een betekenis hebben. Als het personage staat, bedenk dan hoe hij het doet. Je moet weten welke gebaren het personage gebruikt om de stemming en toestand te tonen.

Een cartoon op een computer zal goed uitkomen als je geleidelijk scènes opbouwt, keyframes rangschikt en elk object animeert. Na dit werk vindt een sequentiële controle van de plausibiliteit van de algemene dynamiek plaats. Geleidelijk aan kom je dichterbij als je alle keyframes in gedachten hebt op je tijdlijn.

Voor beginners zijn deze stappen voldoende. Als je vooruit wilt, kun je beter een film gebruiken die bestaat uit meerdere fragmenten van verschillende groottes. Daarom wordt aanbevolen om met elke schets voorbereidend werk uit te voeren voordat deze naar een computerrecord wordt overgebracht.

Beeld
Beeld

Stap 6

Er zijn veel manieren om tekenfilms op een computer te maken. Er zijn programma's voor 3D-animatie. Maar ze zijn moeilijk voor beginners om onder de knie te krijgen. Cartoonisten raden aan om met 2D te beginnen en na ze te hebben geleerd verder te gaan met het werken met complexere tools. Deze laatste bieden veel mogelijkheden voor creatieve of technische uitvoering van ideeën.

Als je een cartoon wilt maken met een Android-programma, dan is dat eenvoudig te doen. Dit resultaat is eenvoudiger. Hiervoor wordt Animating Touch of Stick Fighter gebruikt. Om een ​​cartoon te maken, moet je keyframes tekenen. Apps veranderen ze automatisch in vloeiende animaties. In speciale galerijen kunt u gezichten selecteren die hun gezichtsuitdrukkingen veranderen. Deel het voltooide werk eenvoudig met je vrienden op sociale netwerken of op YouTube.

Beeld
Beeld

Populair per onderwerp