Hoe De Laatste Actie Ongedaan Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Laatste Actie Ongedaan Te Maken?
Hoe De Laatste Actie Ongedaan Te Maken?

Video: Hoe De Laatste Actie Ongedaan Te Maken?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Basiscursus: Les 15 Ongedaan maken en opnieuw uitvoeren 2023, Januari-
Anonim

Bij het werken op een computer kan de gebruiker een fout maken: onjuiste gegevens in een spreadsheet invoeren of per ongeluk een hele sectie uit een tekstdocument verwijderen; vul in Adobe Photoshop een liefdevol gemaakte collage met zwarte kleur of verwijder alle snelkoppelingen van het bureaublad met een onbekende methode.

Hoe de laatste actie ongedaan te maken?
Hoe de laatste actie ongedaan te maken?

instructies:

Stap 1

Om een ​​foutieve actie ongedaan te maken in een document dat is gemaakt in MS Word, selecteert u de opdracht Ongedaan maken in het menu Bewerken. Hetzelfde resultaat kan worden bereikt met de sneltoetsen Alt + Backspace. Als je plotseling besefte dat de actie correct was en je hebt deze tevergeefs geannuleerd, pas dan de combinatie Ctrl + Y toe.

Stap 2

Zoek op de werkbalk Snelle toegang de knop Ongedaan maken. Als u meer dan één actie tegelijk ongedaan wilt maken, klikt u op de pijl-omlaag naast deze knop om de lijst met recent uitgevoerde acties uit te vouwen. Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, markeert u onnodige handelingen met de cursor en laat u de toets los. Hetzelfde resultaat kan worden bereikt met de sneltoets Ctrl + Alt + Z.

Stap 3

Er is een knop Opnieuw uitvoeren naast Ongedaan maken op de werkbalk Snelle toegang. Het retourneert verwijderde stappen. De actie wordt gedupliceerd door de F4-functietoets. Als de knop "Ongedaan maken" niet is gebruikt, is de knop "Opnieuw" niet beschikbaar.

Stap 4

Om acties in MS Excel ongedaan te maken, kunt u ook de opdracht Ongedaan maken gebruiken in het menu Bewerken, de knop Ongedaan maken op de werkbalk Snelle toegang en de sneltoetsen Alt + Backspace en Ctrl + Z. Om foutief geannuleerde acties terug te sturen, worden dezelfde tools gebruikt als in MS Word.

Stap 5

In Adobe Photoshop is het in deze situatie handig om de sneltoetsen Ctrl + Alt + Z en de opdracht Stap achteruit in het menu Bewerken te gebruiken. Gebruik de opdracht Stap vooruit en de combinatie Shift + Ctrl + Z om een ​​foutief geannuleerde actie ongedaan te maken.

Stap 6

Naast de standaard toetsen en commando's heeft Photoshop een handige optie Geschiedenis. Zoek het in het menu Venster en vink het vakje aan. Zoek de onnodige actie in het deelvenster Geschiedenis, pak het op met de muis en sleep het naar het prullenbakpictogram onder aan het deelvenster. Om alle wijzigingen ongedaan te maken, klikt u op het afbeeldingspictogram helemaal bovenaan de lijst.

Stap 7

Als u fatale wijzigingen in het besturingssysteem heeft aangebracht, helpt de service "Systeemherstel" u om het weer aan het werk te krijgen. Open het programmastartvenster met de combinatie Win + R en voer de opdracht msconfig in de regel "Openen" in. Ga naar het tabblad "Service", markeer "Systeemherstel" in de lijst en klik op "Uitvoeren". Selecteer de datum die het dichtst bij de datum ligt waarop de foutieve acties zijn ondernomen.

Populair per onderwerp