Tekst In Een Word Afdrukken

Inhoudsopgave:

Tekst In Een Word Afdrukken
Tekst In Een Word Afdrukken

Video: Tekst In Een Word Afdrukken

Video: Tekst In Een Word Afdrukken
Video: Afdrukken met Word 2024, April
Anonim

Een van de meest gebruikte functies van een computer is natuurlijk het maken van verschillende documenten, waaronder tekstdocumenten. Er zijn tegenwoordig veel verschillende toepassingen om te typen. Maar Microsoft Word is nog steeds terecht de meest populaire handige en multifunctionele teksteditor. Hoe maak je een eenvoudig tekstdocument?

Tekst in een Word afdrukken
Tekst in een Word afdrukken

Noodzakelijk

Computer, Word-teksteditor

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat Microsoft Word op uw computer is geïnstalleerd. Zoek hiervoor naar een snelkoppeling met deze naam op het bureaublad of kijk in het menu "Start", het gedeelte "Programma's". Voer de gevonden toepassing uit door met de linkermuisknop op de snelkoppeling te dubbelklikken. De geopende applicatie is de Microsoft Word-teksteditor.

Stap 2

Let op het centrale witte vel. Dit is de hoofdwerkruimte waar u uw tekst typt. Aan de rechterkant van het venster ziet u de zogenaamde schuifbalk. Je hebt het nodig als de grootte van je tekst niet meer op één scherm past. Klik op het blad om te beginnen met het typen van tekst. Word geeft de actieve knipperende cursor weer en plaatst deze helemaal aan het begin van het document.

Stap 3

Controleer nu welke taal momenteel actief is op uw computer. De teksteditor drukt de tekst in die taal af. Als Engels actief is, klikt u met de linkermuisknop op het pictogram en selecteert u Russisch in het menu dat verschijnt.

Stap 4

Typ meerdere regels tekst met het toetsenbord. Als je niet weet wat je moet typen, open dan een boek of tijdschrift en druk een paar alinea's van daaruit opnieuw af. Gebruik de Enter-toets om naar een andere regel te gaan. U zult zien dat de knipperende cursor naar de volgende regel gaat. Als u zich vergist, wist u de onjuiste tekst met de Backspace-toets en typt u het woord opnieuw.

Stap 5

En wat te doen als u per ongeluk de vereiste tekst hebt verwijderd of een andere onnodige actie hebt ondernomen. Om dit te doen, biedt Word de functie Laatste actie ongedaan maken. Om de functie te gebruiken, klikt u op de knop met het pijlpictogram in de linkerbovenhoek van het venster.

Stap 6

Dus de tekst wordt afgedrukt. Het blijft alleen om het op te slaan. Om dit te doen, klikt u op de hoofdmenuknop in de linkerbovenhoek en selecteert u het item "Opslaan". Voer in het geopende venster de naam in van het document dat moet worden opgeslagen en selecteer een map om op te slaan. Klik op de knop Opslaan. U hebt zojuist een tekstbestand gemaakt in Microsoft Word.

Aanbevolen: