Een Document Afdrukken Vanaf Een Tablet

Inhoudsopgave:

Een Document Afdrukken Vanaf Een Tablet
Een Document Afdrukken Vanaf Een Tablet

Video: Een Document Afdrukken Vanaf Een Tablet

Video: Een Document Afdrukken Vanaf Een Tablet
Video: How to Print From an Android Phone or Tablet (Samsung, LG, etc) 2024, April
Anonim

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan compacte en handige tablets in plaats van klassieke pc's thuis en op het werk. Maar staat u toe dat u documenten naar de printer stuurt om af te drukken? Ja, er zijn meerdere manieren.

Tabletcomputers zijn een handig werkinstrument
Tabletcomputers zijn een handig werkinstrument

De populariteit van tablets neemt toe, steeds meer mensen kiezen ze als hun belangrijkste computerapparaat. Ze zijn lichtgewicht en compact voor eenvoudig opbergen in een tas of map.

Als eerdere tablets voornamelijk voor entertainment werden gebruikt, gebruiken veel mensen ze tegenwoordig liever voor werk. Met hun hulp lezen ze documenten, ontvangen ze e-mail en typen ze zelfs tekst. Dit kan niet alleen op het scherm, maar ook met een extern toetsenbord, wat het typgemak vergroot.

De mogelijkheid om documenten af te drukken vanaf een tablet maakt van dit type computer een volwaardig werkinstrument. Om dergelijke apparaten in het bedrijfsleven te laten wortelen, is het belangrijk om ze te leren werken met printers.

Wi-Fi- en USB-verbinding

De meeste tabletmodellen zijn uitgerust met een wifi-module. Met zijn hulp kunt u online gaan en verbinding maken met apparaten met een geschikte interface. Op sommige printermodellen kunt u bijvoorbeeld draadloze apparaten aansluiten en documenten afdrukken.

Als de printer niet is uitgerust met een Wi-Fi-module, kunt u proberen verbinding te maken met een kantoornetwerk via draadloze toegangspunten. Nadat u er verbinding mee hebt gemaakt, stuurt u het document naar de netwerkprinter. Maar deze methode werkt niet altijd. Er kunnen problemen optreden als gevolg van software-incompatibiliteit.

De meest betrouwbare manier is om rechtstreeks verbinding te maken met de printer via een USB-kabel. Als uw tablet niet is uitgerust met een connector van volledige grootte, maar is uitgerust met een MiniUSB- of MicroUSB-poort, kunt u een adapter gebruiken - een On-The-Go (OTG)-kabel. Het wordt meestal meegeleverd met de tablet bij aankoop. Als de kit niet was meegeleverd, kunt u er een kopen bij de meeste computerwinkels.

Voor volledige samenwerking tussen de tablet en de printer moet u de stuurprogramma's installeren. Het is vrij moeilijk om geschikt te vinden voor een bundel van uw specifieke apparaten. Daarom is het handiger om speciale software te gebruiken.

Het PrinterShare-programma is erg populair, waarmee u tekstbestanden of foto's vanaf een tablet kunt afdrukken. Het programma is betaald, maar het vereenvoudigt het afdrukken van documenten vanaf mobiele apparaten aanzienlijk.

Het is gemakkelijk te gebruiken. Installeer het op het apparaat en sluit het met een kabel aan op de printer. Ga naar het programmamenu. Er is een lijst met printers waarin uw machine moet verschijnen. Nu kunt u de gewenste documenten selecteren en ze verzenden om af te drukken, net als vanaf een gewone computer.

Google Cloudprinter gebruiken

Als u een Android-tablet heeft, kunt u gebruikmaken van de cloudservice van Google. Deze technologie werkt met internettoegang. Zij zal u helpen als u uw tablet niet op de printer kunt aansluiten met behulp van de hierboven beschreven methoden. Sommige printermodellen zijn uitgerust met ondersteuning voor Google Cloud Print en vereisen geen computer die rechtstreeks verbinding maakt met het World Wide Web.

Als je een document op een gewone printer wilt afdrukken, heb je een pc met internettoegang, een account in Google-services en de gelijknamige Chrome-browser nodig. In de instellingen van de internetbrowser moet u het item Google Cloud Print selecteren en uw printer toevoegen.

Na aanmelding bij de cloudservice kan de printer documenten van de tablet ontvangen. Een document dat vanaf uw mobiele apparaat wordt verzonden, wordt via het internetkanaal naar Google Cloud Print verzonden, vanwaar het naar de Chrome-browser op uw pc wordt verzonden. De webbrowser verzendt het document naar de printer. Alle apparaten moeten online zijn om de keten van bewerkingen met succes te voltooien.

Aanbevolen: