Een Microfoon Op Luidsprekers Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Microfoon Op Luidsprekers Aansluiten
Een Microfoon Op Luidsprekers Aansluiten

Video: Een Microfoon Op Luidsprekers Aansluiten

Video: Een Microfoon Op Luidsprekers Aansluiten
Video: Instructie aansluiten microfoon en muziek op Speakerset 1 2024, Mei
Anonim

Als u een microfoon rechtstreeks op computerluidsprekers aansluit, waarbij u de computer omzeilt, krijgt u een kleine megafoon die wordt gevoed door het lichtnet. Om de microfoon af te stemmen op de luidsprekers, is een transistorcascade vereist.

Een microfoon aansluiten op luidsprekers
Een microfoon aansluiten op luidsprekers

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de luidsprekers die u met de microfoon wilt gebruiken, actief zijn. Een teken hiervan is de aanwezigheid van een aparte voeding van het lichtnet - via de ingebouwde of externe eenheid.

Stap 2

Gebruik een electretmicrofoon. Een van zijn pinnen is verbonden met het lichaam - het is deze pin die negatief is. Sluit deze aan op de gemeenschappelijke draad van de versterker. Verbind de positieve pool via een weerstand met een weerstand van enkele kilo-ohms met de voedingsbus.

Stap 3

Neem een low-power laagfrequente bipolaire transistor van de pnp-structuur, met een stroomoverdrachtscoëfficiënt van ten minste 50 (dit is een dimensieloze grootheid). Sluit de emitter aan op de gemeenschappelijke draad van de versterker en sluit de collector aan op de stroombus via een tweede weerstand met een weerstand van ongeveer een kilo-ohm. Verbind de basis via een condensator met een capaciteit van ongeveer 0,5 F met de kruising van de microfoon met de eerste weerstand.

Stap 4

Verbind het aansluitpunt van de tweede weerstand met de collector van de transistor met de aangesloten ingangen van de linker- en rechterkanalen van de luidsprekers. Sluit de gemeenschappelijke aansluiting van de luidsprekers aan op de gemeenschappelijke draad van de versterker. Koop een onnodige maar bruikbare oplader voor mobiele telefoons. Bepaal met behulp van een voltmeter de polariteit van de spanning aan de uitgang. Sluit op de uitgang aan, met inachtneming van de polariteit, een elektrolytische condensator met een capaciteit van 1000 F, ontworpen voor een spanning van ten minste 16 V. Sluit de negatieve draad aan op de gemeenschappelijke draad van de versterker en de positieve draad op de voedingsbus.

Stap 5

Monteer een ketting van een variabele weerstand van 1 MΩ en een constante weerstand van 2,7 kΩ. Sluit deze aan tussen de basis en de collector van de transistor. Stel de variabele weerstand in op de positie die overeenkomt met de maximale weerstand.

Stap 6

Zet de volumeregelaar van de luidspreker in de middelste stand. Schakel de stroom naar de microfoonversterker en luidsprekers in. Terwijl u in de microfoon spreekt, verlaagt u langzaam de weerstand van de variabele weerstand. Eerst gaat de versterker versterken, daarna neemt de vervorming af. Zodra verdere rotatie niet leidt tot een afname van de vervorming, verhoogt u de weerstand iets.

Stap 7

Koppel de stroom naar de microfoonversterker en luidsprekers los. Soldeer het stuurcircuit, meet de weerstand en vervang het door een constante weerstand van vergelijkbare waarde. Schakel vervolgens beide eenheden opnieuw in. Om akoestische feedback te voorkomen, houdt u de microfoon zo ver mogelijk uit de buurt van de luidsprekers en zet u het volume niet te hard.

Aanbevolen: