Een Lettertype Installeren In Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Lettertype Installeren In Windows 7
Een Lettertype Installeren In Windows 7

Video: Een Lettertype Installeren In Windows 7

Video: Een Lettertype Installeren In Windows 7
Video: How To Install Fonts on Windows 7 u0026 Windows Vista 2024, Mei
Anonim

Een lettertype in Windows 7 wordt gebruikt als onderdeel voor een gebruiker om zijn eigen grafische bestanden of documenten te maken met behulp van zijn eigen tekensets. Installatie van lettertypen in de systeemomgeving wordt uitgevoerd met behulp van de standaard "Lettertypen"-tool die beschikbaar is via het "Configuratiescherm".

Een lettertype installeren in Windows 7
Een lettertype installeren in Windows 7

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot het gedeelte "Lettertypen" van het systeem, start u Windows op en klikt u op het menu "Start". Selecteer in de lijst die verschijnt "Configuratiescherm" - "Vormgeving en persoonlijke instellingen" - "Lettertypen".

Stap 2

In hetzelfde venster ziet u een hulpmiddel voor het beheren van de lettertypen die op het systeem zijn geïnstalleerd. Om alle sets documenten in deze sectie te importeren, hoeft u alleen maar het TTF-bestand met de linkermuisknop ingedrukt uit de map met het gewenste lettertype te slepen. Na de overdracht begint de procedure voor het installeren van de gewenste tekenset en kunt u deze gebruiken in een grafische of teksteditor.

Stap 3

Met dit paneel kunt u ook elk geïnstalleerd lettertype verwijderen of het alfabet en de lettervormen bekijken die het gebruikt. Dubbelklik op het gewenste bestand in deze map en een tool voor het bekijken van symbolen zal voor je openen. U kunt de geselecteerde set op een printer afdrukken om te zien hoe deze er op papier uitziet.

Stap 4

Klik in het paneel "Lettertypen" met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand en verwijder onnodige tekens. U kunt de weergave van dit of dat element ook tijdelijk verbergen door op de knop "Verbergen" te klikken.

Stap 5

In het besturingssysteem Windows 7 kunt u het gewenste lettertype installeren zonder een speciale werkbalk te gebruiken. Dubbelklik op het gewenste TTF-document om het te kopiëren. Het configuratiescherm "Lettertypen" is handig als u meerdere TTF-bestanden tegelijk moet importeren.

Stap 6

In het systeem zijn alle lettertypebestanden ook te vinden in "Start" - "Deze computer" - "Lokale schijf C:" - Windows - Lettertypen. U kunt daar handmatig de benodigde symbolen importeren en onnodige sets handmatig verwijderen. U kunt elk TTF-bestand naar elke map kopiëren of bewerken met lettertypewisselaars.

Aanbevolen: