Hoe Kom Je Erachter Welke Voeding In De Computer Zit?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Voeding In De Computer Zit?
Hoe Kom Je Erachter Welke Voeding In De Computer Zit?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Voeding In De Computer Zit?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Voeding In De Computer Zit?
Video: Welke voeding kies je? - PC Detective #15 2024, Mei
Anonim

Vaak worden gebruikers van pc's geconfronteerd met het probleem om de nodige informatie over de inhoud van de systeemeenheid te vinden - niet allemaal hebben stuurprogramma's geïnstalleerd. Het is bijvoorbeeld bijna onmogelijk om het model en de capaciteit van de systeemeenheid te achterhalen met behulp van de softwaremethode. En dit is zeer nuttige informatie, want bij het toevoegen van nieuwe apparaten aan de configuratie van de computer is het noodzakelijk om de stroomvoorzieningscapaciteit te kennen.

Hoe kom je erachter welke voeding in de computer zit?
Hoe kom je erachter welke voeding in de computer zit?

Het is nodig

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Kijk naar de technische documentatie van de computer, waarin de configuratieparameters moeten worden voorgeschreven, met vermelding van de apparaatmodellen. Ook kan de specificatie voor elk apparaat afzonderlijk gaan.

Stap 2

Als u om de een of andere reden de documentatie van uw computer niet kunt zien, gebruik dan een alternatieve optie. Bewapen uzelf met een schroevendraaier of schroevendraaier en draai de bouten los waarmee de zijwanden van de behuizing zijn bevestigd.

Stap 3

Onderzoek zorgvuldig de inhoud van de systeemeenheid, zoek de voeding. Het bevindt zich aan de rechterkant van de achterwand van de koffer in de vorm van een grote doos met lussen die eruit steken.

Stap 4

Onderzoek de voeding zorgvuldig, deze moet stickers bevatten met informatie over de fabrikant, het model en de belangrijkste parameters van het apparaat. Meestal worden dergelijke stickers gelijmd zodat het voor de gebruiker gemakkelijk is om de informatie te lezen, maar soms komt het ook voor dat ze aan de onder- of bovenzijde worden geplakt.

Stap 5

Koppel in dit geval alle stroomdraden los van de apparaten in de computer, houd ze voorzichtig vast aan de basis en maak een voorlopige schets van het diagram voor het aansluiten van de stroomdraden op het moederbord. Draai alle bevestigingen los waarmee de voeding is bevestigd en schuif deze uit het chassis.

Stap 6

Probeer ook systematisch informatie te achterhalen, maar dit is niet altijd effectief. Download en installeer Aida of een ander soortgelijk hulpprogramma.

Stap 7

Open het, het systeem zal hardwareconfiguratie-informatie verzamelen en deze na een bepaalde tijd aan u verstrekken. In feite zijn de stuurprogramma's niet op de voeding geïnstalleerd, dus het is bijna onmogelijk om de parameters op deze manier te achterhalen, maar het is het proberen waard.

Aanbevolen: