Hoe U Uw Wachtwoord Kunt Wijzigen Bij Het Inloggen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Wachtwoord Kunt Wijzigen Bij Het Inloggen
Hoe U Uw Wachtwoord Kunt Wijzigen Bij Het Inloggen

Video: Hoe U Uw Wachtwoord Kunt Wijzigen Bij Het Inloggen

Video: Hoe U Uw Wachtwoord Kunt Wijzigen Bij Het Inloggen
Video: Inloggen en wachtwoord wijzigen in internet bankieren. Zo doet u dat ! Sranan Tongo 2024, Mei
Anonim

Tijdens de installatie vraagt het Windows-besturingssysteem om een wachtwoord. Het wordt meestal niet ingevoerd, dus inloggen is eenvoudig. Maar als er een wachtwoord is ingesteld, moet de gebruiker dit elke keer dat hij inlogt op het systeem invoeren. Soms is het nodig om het ingevoerde wachtwoord te wijzigen of de invoer ervan volledig uit te schakelen.

Hoe u uw wachtwoord kunt wijzigen bij het inloggen
Hoe u uw wachtwoord kunt wijzigen bij het inloggen

instructies:

Stap 1

Wanneer u op een thuiscomputer werkt, is het instellen van een inlogwachtwoord meestal niet vereist. Het is handig als u de toegang tot een computer in een kantoor of een andere soortgelijke ruimte wilt beperken. In dit geval moet het wachtwoord complex genoeg zijn zodat het niet kan worden geraden. Daarnaast is het aan te raden om het wachtwoord minimaal één keer per maand te wijzigen.

Stap 2

Om uw wachtwoord te wijzigen, opent u Start - Configuratiescherm - Gebruikersaccounts (Wijzig instellingen en wachtwoorden voor gebruikersaccounts op deze computer). Dubbelklik in het geopende venster op het gewenste account en selecteer vervolgens "Wachtwoord wijzigen". Voer in de bovenste regel het huidige wachtwoord in, voer het nieuwe hieronder twee keer in. In de extra regel kunt u er een hint over invoeren - voor het geval u het vergeet. De hint zal voor iedereen zichtbaar zijn, dus het mag geen duidelijke hint geven over het wachtwoord. Sla uw wijzigingen op door op de knop Wachtwoord wijzigen te klikken.

Stap 3

Het is mogelijk dat de gebruiker het wachtwoord is vergeten en niet kan inloggen op het systeem. U kunt proberen dit probleem op te lossen door op te starten in de veilige modus. Om dit te doen, drukt u bij het opstarten van de computer op F8 en selecteert u "Veilige modus" in het venster dat wordt geopend. Eenmaal opgestart in de veilige modus, opent u het item Gebruikersaccounts in het Configuratiescherm, selecteert u het vereiste account en wijzigt u het wachtwoord.

Stap 4

De hierboven beschreven methode is geschikt als het beheerdersaccount geen wachtwoord heeft of als u dit kent. Wanneer u het besturingssysteem installeert, vraagt Windows u om een gebruikersnaam in te voeren, u kunt het wachtwoord voor zo'n invoer wijzigen. De standaard aanmelding van de computerbeheerder is Beheerder.

Stap 5

Als het wachtwoordinvoervenster in de weg zit, kunt u het uitschakelen. Open opnieuw: "Start" - "Configuratiescherm" - "Gebruikersaccounts (Wijzig instellingen en wachtwoorden voor gebruikersaccounts op deze computer)". Klik in het geopende venster op "Gebruikersaanmelding wijzigen", vink de vakjes "Gebruik de welkomstpagina" en "Gebruik snelle gebruikerswisseling" aan. Klik op de knop Instellingen toepassen.

Stap 6

Houd er rekening mee dat het instellen van een inlogwachtwoord beperkte bescherming biedt. Het wachtwoord voorkomt dat u een specifiek besturingssysteem laadt, maar uw bestanden kunnen altijd worden bekeken en gekopieerd door tijdens uw afwezigheid vanaf de LiveCD op te starten. Als alternatief kan het wachtwoord worden gewijzigd met het hulpprogramma ERD Commander.

Aanbevolen: