Pictogrammen Op Het Bureaublad Weergeven

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Op Het Bureaublad Weergeven
Pictogrammen Op Het Bureaublad Weergeven

Video: Pictogrammen Op Het Bureaublad Weergeven

Video: Bureaublad pictogrammen schikken 2022, December
Anonim

Bureaubladpictogrammen zijn grafische koppelingen om programma's te starten of documenten te openen. De programma's die tijdens het installatieproces op de computer zijn geïnstalleerd, kunnen zelf snelkoppelingen maken op het bureaublad. De gebruiker heeft ook deze mogelijkheid, en hij heeft de keuze uit verschillende manieren om dit te doen.

Pictogrammen op het bureaublad weergeven
Pictogrammen op het bureaublad weergeven

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de bureaubladachtergrond om het "contextmenu" te openen. Vouw daarin het gedeelte "Maken" uit en selecteer "Snelkoppeling". Als gevolg van deze actie wordt het venster van de wizard voor het maken van een snelkoppeling op het bureaublad geopend.

Stap 2

Klik op de knop "Bladeren" en zoek en klik in het geopende venster op het bestand van het programma of document waarvan u het pictogram op het bureaublad wilt zien. Klik vervolgens in het dialoogvenster voor het zoeken naar bestanden op de knop "OK" en klik in het venster van de snelkoppelingswizard op de knop "Volgende".

Stap 3

Typ de tekst van de handtekening onder de gemaakte snelkoppeling en klik op de knop "Voltooien". De wizard wordt gesloten en de snelkoppeling verschijnt op het bureaublad.

Stap 4

Er is een andere manier waarmee u tegelijkertijd een hele groep snelkoppelingen kunt maken. Om het te gebruiken, moet u Windows Verkenner starten. U kunt dit doen door te dubbelklikken op het pictogram Deze computer op uw bureaublad of door op de sneltoets win + e te drukken. Navigeer vervolgens met behulp van de mappenboom in het linkerdeelvenster van Verkenner naar de map met de bestanden die u snelkoppelingen op uw bureaublad wilt plaatsen.

Stap 5

Markeer het gewenste bestand of de groep bestanden. Om een ​​groep te selecteren, klikt u op het eerste bestand in de lijst, houdt u de shift-toets ingedrukt en gebruikt u de pijltoetsen om volgende bestanden te selecteren. En u kunt met de muis op alle benodigde bestanden klikken terwijl u de ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 6

Sleep het geselecteerde bestand (of groep bestanden) met de rechtermuisknop naar het bureaublad. Wanneer u de knop loslaat, toont Explorer een menu met een reeks opdrachten - selecteer "Snelkoppelingen maken" en hiermee is de bewerking voltooid.

Stap 7

Als de link naar het programma waarvan je het pictogram op het bureaublad nodig hebt, in het hoofdmenu op de knop "Start" staat, kun je het van daaruit ook met de rechtermuisknop naar het bureaublad slepen. Maar in dit geval moet u, nadat u de knop loslaat, ofwel het item "Kopiëren" in het menu selecteren (als u ook een link naar het programma in het hoofdmenu moet achterlaten), of "Verplaatsen" (als de link in het hoofdmenu is niet meer nodig).

Populair per onderwerp