Hoe Mappen Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Mappen Te Combineren
Hoe Mappen Te Combineren

Video: Hoe Mappen Te Combineren

Video: Hoe Mappen Te Combineren
Video: Hoe maak je een concept map 2024, Mei
Anonim

Mappen worden in alle besturingssystemen gebruikt om de structuur van informatie die in bestanden is opgeslagen, te ordenen. Deels correct, volgens haar, wordt de directorystructuur door het besturingssysteem zelf gemaakt en deels wordt deze taak door de gebruiker zelf opgelost. Als u bijvoorbeeld besluit om twee of meer mappen te combineren tot één, kunt u dit eenvoudig doen met behulp van de systeembestandsbeheerder.

Hoe mappen te combineren
Hoe mappen te combineren

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Start het Windows-bestandsbeheerprogramma. Om dit te doen, heeft het besturingssysteem minstens een dozijn manieren, maar de eenvoudigste is om tegelijkertijd op de Win- en E-toetsen te drukken.

Stap 2

Voordat u de samenvoegbewerking start, moet u een keuze maken - de inhoud van alle mappen kan in een speciaal gemaakte map of in een van de samengevoegde mappen worden geplaatst. Als u de eerste optie kiest, gaat u naar de gewenste map in de "Verkenner" en klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van het rechterframe van het programma. In het pop-upcontextmenu is er een sectie "Nieuw" - open deze en selecteer de regel "Map". De bestandsbeheerder zal een nieuwe map maken en u typt er een naam voor op het toetsenbord en drukt op de Enter-toets.

Stap 3

Gebruik de mapstructuur "Verkenner", ga naar de eerste van de te combineren mappen, open deze en selecteer alle objecten die zich daar bevinden - klik met de rechtermuisknop op een ervan en druk op de toetsencombinatie Ctrl + A. Pas vervolgens de " operatie - er is een dergelijk item in het contextmenu geopend door met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied te klikken. U kunt ook de sneltoets Ctrl + X gebruiken.

Stap 4

Keer terug naar de aangemaakte "unifying"-map, klik met de rechtermuisknop op de lege interne ruimte en selecteer "Plakken" in de lijst met opdrachten. Dit commando komt overeen met de toetsencombinatie Ctrl + V. Als u in de tweede stap besloot om een van de samen te voegen mappen als een "samenvoegende" map te gebruiken, voert u deze bewerking daarin uit. Herhaal vervolgens de combinatie van knip- en plakbewerkingen.

Stap 5

Verwijder lege mappen nadat u klaar bent met het verplaatsen van de inhoud. Houd er rekening mee dat als de bronmappen en de samenvoegmap zich op verschillende fysieke schijven bevinden, de knipbewerking wordt vervangen door Explorer met een kopieerbewerking. Dit betekent dat de inhoud van deze overbodige mappen op dezelfde plaats blijft staan - verwijder deze samen met de mapomslagen.

Stap 6

Als de samen te voegen mappen zich in verschillende mappen bevinden, kunt u ze op verschillende manieren combineren. Geef beide mappen dezelfde naam en sleep de ene naar dezelfde map als de andere. "Verkenner" zal vragen wat te doen met bestanden met dezelfde naam. Als dergelijke bestanden worden aangetroffen tijdens het samenvoegproces, klikt u op de knop "Ja". Als dezelfde namen bestaan, biedt de bestandsbeheerder telkens een keuze uit drie opties: het bestand vervangen, hernoemen of overslaan. Kies de actie die het beste bij je past.

Aanbevolen: