Hoe Maak Je Een Mooie Desktop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mooie Desktop
Hoe Maak Je Een Mooie Desktop

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Desktop

Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2022, December
Anonim

Na het starten en laden van het besturingssysteem ziet de gebruiker een bureaublad op het computerscherm. Het gemak van werken hangt grotendeels af van hoe correct het is geconfigureerd. Niet de laatste plaats wordt ingenomen door het ontwerp van de desktop - het moet een lust voor het oog zijn, een gevoel van gezelligheid en comfort oproepen.

Hoe maak je een mooie desktop
Hoe maak je een mooie desktop

instructies:

Stap 1

Het hoofddoel van het bureaublad is om snelle toegang te bieden tot de meest gebruikte programma's en documenten; hiervoor worden hun snelkoppelingen erop geplaatst. Houd er rekening mee dat het de snelkoppelingen zijn die moeten worden geplaatst, maar niet de programma's en documenten zelf. Om te voorkomen dat een onbedoelde systeemcrash het verlies van belangrijke gegevens veroorzaakt, moet u meerdere schijven of logische partities op uw computer hebben. Plaats het besturingssysteem op station C, sla gegevens op andere stations op.

Stap 2

Plaats snelkoppelingen op uw bureaublad voor die programma's en documenten die u vaak gebruikt. Open hiervoor de map met het document of het uitvoerbare bestand van het programma, klik met de rechtermuisknop op het bestand en sleep het naar het bureaublad. Laat de knop los, er verschijnt een menu. Selecteer daarin de optie "Snelkoppelingen maken". Sleep de kant-en-klare snelkoppeling naar de gewenste plaats op het bureaublad en hernoem deze indien nodig. Op dezelfde manier kunt u snelkoppelingen naar mappen maken, waardoor u sneller toegang krijgt tot de bestanden die zich daarin bevinden.

Stap 3

Plaats snelkoppelingen voor alle schijven op uw bureaublad voor snelle en gemakkelijke toegang. Open hiervoor: "Start" - "Deze computer", selecteer in het geopende venster de gewenste schijf en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer het item "Snelkoppeling maken" in het contextmenu, het systeem zal aanbieden om het op het bureaublad te plaatsen. Ga akkoord door op OK te klikken. Plaats de snelkoppeling waar u maar wilt op uw bureaublad. Doe hetzelfde met andere schijven.

Stap 4

Groepeer alle snelkoppelingen op het bureaublad op type of gebruiksfrequentie. Probeer het bureaublad niet vol te proppen met een groot aantal snelkoppelingen, plaats ze indien nodig in aparte mappen. Een nette en logische rangschikking van snelkoppelingen maakt het voor u gemakkelijker om de programma's te starten die u nodig hebt.

Stap 5

Kies het thema dat het beste bij je past. Open hiervoor in het besturingssysteem Windows XP: "Start" - "Configuratiescherm" - "Beeldscherm", selecteer het tabblad "Thema's". Wijzig na het instellen van het gewenste thema de standaard achtergrondafbeelding op het tabblad "Desktop". Selecteer de gewenste afbeelding uit de lijst of voer uw eigen afbeelding in. Als u in Windows 7 werkt, klikt u met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad en selecteert u "Personalisatie" in het contextmenu om de afbeelding en het thema te wijzigen.

Stap 6

In Windows 7 kunt u verschillende gadgets op uw bureaublad plaatsen, bijvoorbeeld een analoge of digitale klok, een kalender, een CPU-belastingsindicator, enz. enz. In Windows XP kun je ook met gadgets werken, maar hiervoor moet je een speciaal programma installeren - Sidebar. Voer deze naam in een zoekmachine in en u zult veel links zien om het programma te downloaden.

Populair per onderwerp