Waarom Mappen Niet In één Venster Openen

Waarom Mappen Niet In één Venster Openen
Waarom Mappen Niet In één Venster Openen

Video: Waarom Mappen Niet In één Venster Openen

Video: Waarom Mappen Niet In één Venster Openen
Video: Extra venster openen in het systeem via control of command 2024, Mei
Anonim

Een map op een computer is een soort container voor het opslaan van verschillende gegevens. Mappen zijn handig om te gebruiken wanneer u inhoud op lokale schijven of verwisselbare media moet ordenen en de benodigde mappen en bestanden op één plek wilt verzamelen. De eigenaardigheden van het werken met mappen en hun uiterlijk zijn afhankelijk van de geselecteerde instellingen.

Waarom mappen niet in één venster openen
Waarom mappen niet in één venster openen

Mappen kunnen telkens in hetzelfde venster of in een nieuw venster worden geopend. De component mapeigenschappen is verantwoordelijk voor het weergeven en openen van mappen. Om het te openen, opent u het "Configuratiescherm" via het menu "Start" en selecteert u het pictogram "Mapopties" in de categorie "Vormgeving en thema's" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Dit onderdeel kan op een andere manier worden aangeroepen. Open een map die op uw computer is opgeslagen en selecteer Extra in de bovenste menubalk. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op het item "Mapopties". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Ga naar het tabblad "Algemeen" in het venster dat wordt geopend. De opties die zijn ingesteld in de groep "Bladeren naar mappen" bepalen hoe de mappen op uw computer worden geopend. Als u niet wilt dat elke nieuwe map in een nieuw venster wordt geopend, plaatst u de markering in het vak tegenover het item "Mappen in hetzelfde venster openen".

Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Als u extra opties voor het weergeven van mappen wilt instellen, gaat u naar het tabblad "Bekijken". Stel op dit tabblad de markering in of verwijder het vinkje in de velden die, naar uw mening, uw werk op de computer comfortabeler zullen maken. Pas de nieuwe instellingen toe, sluit het venster "Mapopties" door op de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Een ander onderdeel is verantwoordelijk voor de vormgeving (uitstraling) van de mappen. Om bijvoorbeeld het pictogram van een map te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste map. Selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu en er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Ga naar het tabblad "Instellingen" en klik in de groep "Mappictogrammen" op de knop "Pictogram wijzigen". In het extra geopende venster "Wijzig pictogram voor map [naam van uw map]" selecteert u een pictogram uit de voorgestelde miniaturen. Als u uw eigen pictogram wilt installeren, klikt u op de knop "Bladeren" en geeft u het pad naar het gewenste bestand op. Klik op de OK-knop in het pictogramwijzigingsvenster, klik in het eigenschappenvenster op de knop "Toepassen" en sluit het venster.

Aanbevolen: