Hoe De Netwerkkaart In De Computer Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkkaart In De Computer Te Identificeren?
Hoe De Netwerkkaart In De Computer Te Identificeren?

Video: Hoe De Netwerkkaart In De Computer Te Identificeren?

Video: Hoe De Netwerkkaart In De Computer Te Identificeren?
Video: netwerkkaart 2024, Mei
Anonim

Het bepalen van de fabrikant van de netwerkkaart is nodig om de juiste versie van de stuurprogramma's te installeren, zodat u de netwerkverbinding correct kunt configureren en de internetverbinding kunt gebruiken. De netwerkkaart is te vinden via de documentatie bij de computer of met behulp van speciale programma's.

Hoe de netwerkkaart in de computer te identificeren?
Hoe de netwerkkaart in de computer te identificeren?

instructies:

Stap 1

De fabrikant van de netwerkkaart en de parameters van de kaart zelf worden meestal aangegeven in de documentatie van de gekochte computer. Bestudeer zorgvuldig de documenten waarin het onderdelenblad is aangegeven.

Stap 2

Als u de naam van de kaart niet kunt vinden in de voorgestelde lijst, kunt u zelfstandig naar de markering kijken. Om dit te doen, koppelt u de computer volledig los van het elektriciteitsnet en verwijdert u het deksel van de zijbehuizing. Verwijder uit het PCI slot de netwerkkaart waarop uw netwerkkabel was aangesloten. Sommige modellen netwerkkaarten zijn voorzien van een speciale identificatie en soms wordt de naam van de fabrikant vermeld. Installeer daarna het bord terug in de computer en sluit het aan op het elektriciteitsnet.

Stap 3

Sommige computers hebben alleen netwerkadapters die in het moederbord zijn ingebouwd. Dit betekent dat de fabrikant van de netwerkinterface voor uw computer de fabrikant van het moederbord is. Om stuurprogramma's op netwerkapparatuur te installeren, gaat u naar de officiële website van de fabrikant en downloadt u de benodigde installatiebestanden, voert u vervolgens de resulterende bestanden uit en volgt u de instructies op het scherm.

Stap 4

U kunt ook de naam van uw netwerkkaart opvragen met hulpprogramma's voor computerdiagnose. Installeer de pc-wizard door deze te downloaden van de site van de ontwikkelaar. Start dan deze applicatie en gebruik de hardware scan functie. Als het apparaat is geïdentificeerd, zal het programma de benodigde gegevens op het scherm weergeven.

Stap 5

U kunt ook het Everest-hulpprogramma gebruiken om de apparaatnaam te vinden. Installeer het en open het via een snelkoppeling op uw bureaublad. Ga naar het tabblad "Apparaten". Selecteer het item "Netwerkcontroller" en kopieer de ontvangen leverancier- en apparaat-ID.

Stap 6

Ga naar PCIDatabase.com en voer de verkregen gegevens in de zoekbalk in. In het geval dat uw apparaat zich in de bronnendatabase bevindt, krijgt u de naam en kenmerken ervan te zien.

Aanbevolen: