Hoe Een Afbeelding Op Een Dubbellaagse Schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Op Een Dubbellaagse Schijf Te Branden
Hoe Een Afbeelding Op Een Dubbellaagse Schijf Te Branden

Video: Hoe Een Afbeelding Op Een Dubbellaagse Schijf Te Branden

Video: Hoe Een Afbeelding Op Een Dubbellaagse Schijf Te Branden
Video: HTDIY: houtbranden 2024, April
Anonim

Nu kunt u op internet veel videogames, films en andere bestanden downloaden in het virtuele schijfbeeldformaat, waarvan de capaciteit groter is dan het standaard dvd 5-formaat (4,7 gigabyte). Wat te doen in een situatie waarin u zo'n image naar schijf moet schrijven? Je kunt natuurlijk proberen het in verschillende delen op te delen. Maar er is geen garantie dat het na al deze manipulaties zal werken. Er is nog een andere uitweg: schrijf de afbeelding naar een dubbellaagse dvd met een capaciteit van 8,5 GB.

Hoe een afbeelding op een dubbellaagse schijf te branden
Hoe een afbeelding op een dubbellaagse schijf te branden

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Nero-programma;
  • - een schone dubbellaagse schijf.

instructies:

Stap 1

Om de afbeelding op schijf te branden, hebt u de Nero-software nodig. Zoek het op internet en download het. Houd er rekening mee dat u naar een van de nieuwere versies van het programma moet zoeken, aangezien oudere versies problemen kunnen hebben met het opnemen van informatie op dubbellaagse schijven. Installeer de applicatie op uw computer.

Stap 2

Plaats een lege, dubbellaagse schijf in het optische station van uw computer. Start de Nero Express-programmatool. Selecteer in het programmamenu de sectie "Afbeelding, project, kopiëren". Selecteer vervolgens in de lijst met mogelijke acties "Schijfkopie of sla het project op".

Stap 3

Er verschijnt een bladervenster. Geef in dit venster het pad op naar het afbeeldingsbestand dat u wilt branden. Selecteer deze met de linkermuisknop. Klik vervolgens onderaan het bladervenster op "Openen". Op deze manier wordt de schijfkopie toegevoegd aan het programmamenu.

Stap 4

In het volgende venster dat verschijnt, kunt u enkele parameters configureren, bijvoorbeeld het aantal schijfkopieën selecteren als u een bestand in meerdere exemplaren moet branden. Als u het vakje naast de regel "Controleer gegevens na opname" aanvinkt, worden de gegevens na het voltooien van de opnameprocedure op fouten gecontroleerd.

Stap 5

Nadat u alle vereiste parameters hebt geselecteerd, klikt u op "Volgende". Het proces van het branden van de afbeelding naar schijf begint. Bij het schrijven van dual layer-schijven is de brandsnelheid doorgaans minimaal. Na voltooiing verschijnt er een melding over succesvol branden.

Stap 6

U kunt nu de schijf uit de lade verwijderen. Als je ervoor hebt gekozen om meerdere exemplaren te branden, verschijnt er na het branden van de eerste schijf een melding dat je de tweede moet plaatsen. Plaats deze dienovereenkomstig en sluit de lade. De opnameprocedure wordt voortgezet.

Aanbevolen: