Hoe Programma's Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Programma's Op Een Computer Te Installeren
Hoe Programma's Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Programma's Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Programma's Op Een Computer Te Installeren
Video: Computer Fundamentals - Install Software in Windows 10 - How to Download Programs on Laptop Computer 2024, Mei
Anonim

Programma's zijn het belangrijkste op een computer, ze stellen je in staat verschillende taken op te lossen. De belangrijkste software is het besturingssysteem. Maar de basismogelijkheden van het besturingssysteem zijn meestal niet voldoende en u moet extra hulpprogramma's installeren.

Hoe programma's op een computer te installeren
Hoe programma's op een computer te installeren

Noodzakelijk

programma installatiebestand

instructies:

Stap 1

Zoek het programma dat je nodig hebt. Koop het in een winkel of download het online. Zorg ervoor dat de kenmerken van uw computer voldoen aan de minimale vereisten van het programma voor de hoeveelheid geheugen, processorkracht, vrije ruimte op de harde schijf en het besturingssysteem dat u hebt geïnstalleerd. Een moderne grafische editor (zoals Adobe-producten) past bijvoorbeeld gewoon niet op een energiezuinige computer met weinig geheugen. En als dat zo is, zal het erg problematisch zijn om erin te werken.

Stap 2

Zorg ervoor dat het programma aan uw behoeften voldoet, echt nuttig voor u is en dat u het gaat gebruiken. Het installeren van te veel onnodige programma's belast het systeem en vermindert de prestaties, waardoor de volgende herinstallatie van het besturingssysteem dichterbij komt. Het is beter om weinig hulpprogramma's te hebben, maar ze zullen actief worden gebruikt. Als je de mogelijkheid hebt om twee programma's met ongeveer dezelfde functies te plaatsen, kies dan degene die minder ruimte in beslag neemt en minder bronnen vereist.

Stap 3

Het proces van het installeren van programma's is ongeveer hetzelfde, of u ze nu vanaf een harde schijf of vanaf een cd/dvd installeert. Dubbelklik op het pictogram van het installatiebestand om de installatie te starten. Als er meerdere bestanden in de programmamap staan, is het installatiebestand meestal het bestand met het woord "setup" of "install" in de naam. Vervolgens hoeft u alleen maar de vragen te beantwoorden en op de knop "Volgende" te klikken. Tijdens het proces moet u het installatiepad opgeven (meestal station C, map Program Files).

Stap 4

Sommige programma's beginnen met de gebruiker te vragen of hij alle componenten en instellingen standaard wil installeren of hem controle over het proces moet geven. Ga naar eigen inzicht te werk. U kunt ook beslissen of u de programmasnelkoppeling op het "bureaublad", in het "Start"-menu en in snel opstarten wilt plaatsen. Om de installatie te voltooien, hebben sommige programma's een herstart nodig, die u onmiddellijk kunt uitvoeren of uitstellen voor later.

Stap 5

Om het u gemakkelijk te maken om met het nieuwe programma te werken, moet u de instellingen naar wens maken voordat u het gebruikt. Als iets niet duidelijk is, kunt u meestal begrijpen hoe het hulpprogramma werkt door op "Help" in het bovenste paneel te klikken. Het installatieproces is meestal intuïtief en na een of twee pogingen heb je geen vragen meer over hoe je het programma moet installeren.

Aanbevolen: