Hoe Een Moederbordtester Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moederbordtester Te Kiezen?
Hoe Een Moederbordtester Te Kiezen?

Video: Hoe Een Moederbordtester Te Kiezen?

Video: Hoe Een Moederbordtester Te Kiezen?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2023, Maart
Anonim

Bij het controleren van moederborden biedt een speciale tester, een POST-kaart, een onschatbare hulp aan de wizard. Geïnstalleerd in een vrije sleuf, kunt u met dit apparaat informatie krijgen over storingen, zelfs als er geen afbeelding is.

Hoe een moederbordtester te kiezen?
Hoe een moederbordtester te kiezen?

instructies:

Stap 1

Kijk goed naar het moederbord voor een 2-cijferige, 7-segments LED. Als deze aanwezig is, is de POST-kaart al in het bord ingebouwd. Dan is het alleen zinvol om een apart bord te kopen als je andere moederborden gaat testen, of als het voor jou handiger is om informatie over fouten in tekstvorm in plaats van in code weer te geven.

Stap 2

Selecteer de interface waarmee de POST-kaart op het moederbord wordt aangesloten. Tegenwoordig heeft de overgrote meerderheid van deze kaarten PCI-slots. Maar sommige industriële embedded computers gebruiken nog steeds de ISA-interface. Als u met beide machines te maken krijgt, koop dan POST-kaarten van beide standaarden.

Stap 3

Bepaal welke manier om informatie over fouten te presenteren voor u handiger is: code of tekst. Borden die zijn uitgerust met een tekstindicator zijn duurder, maar vereisen niet dat de gebruiker codes memoriseert of informatie erover zoekt op internet.

Stap 4

Als u een kaart heeft gekocht met een code-indicatie en het naslagwerk over foutcodes niet in de leveringsset is meegeleverd, gaat u naar de volgende website: http://www.postcodemaster.com/ Doe hetzelfde als de gegevens over foutcodes van het moederbord dat u controleert niet in de database van het bord met tekstaanduiding staan. Selecteer op de website in de lijst op de linkerpagina de fabrikant en de BIOS-versie. Als de computer niet kan worden gestart en er is geen andere in de buurt, gebruik dan uw mobiele telefoon om toegang te krijgen tot de site. Om interferentie te voorkomen, moet u het minstens één meter van een open computerkast houden en minstens 30 centimeter van het toetsenbord (het kan bevriezen en moet opnieuw worden aangesloten)

Stap 5

Installeer en verwijder de POST-kaart alleen als de computer spanningsloos is. In dit geval moet de voeding fysiek van het netwerk worden losgekoppeld, zodat zelfs de standby-voedingsspanning afwezig is. Deze bewerkingen uitvoeren terwijl de machine is aangesloten, is niet gevaarlijk voor u, maar voor het moederbord en de POST-kaart zelf.

Populair per onderwerp