Een Hele Computer Scannen Op Virussen

Inhoudsopgave:

Een Hele Computer Scannen Op Virussen
Een Hele Computer Scannen Op Virussen

Video: Een Hele Computer Scannen Op Virussen

Video: Een Hele Computer Scannen Op Virussen
Video: Je computer gratis scannen op virussen met Malwarebytes 2024, Mei
Anonim

Als u vermoedt dat er virussen op uw computer zijn verschenen, moet u een antivirusscan uitvoeren. Er komt een moment dat u een teken op het bureaublad van uw computer ziet dat uw computer geïnfecteerd is en dat u een goede antivirus moet downloaden. De onervaren gebruiker van een personal computer is het daar natuurlijk mee eens. Maar een goede antivirus wil niet gratis genezen en vereist het verzenden van een sms-bericht naar een specifiek nummer, wat er in de regel toe leidt dat een groot bedrag van de telefoon van de gebruiker wordt afgeschreven. Hoe hiermee om te gaan, lees verder.

Een hele computer scannen op virussen
Een hele computer scannen op virussen

Noodzakelijk

De harde schijf controleren met gespecialiseerde antivirusprogramma's

instructies:

Stap 1

Het hele probleem ligt in het feit dat eerder geïnstalleerde antivirusprogramma's, die u niet gratis kreeg, zo'n "infectie" niet meteen kunnen opvangen. Andere gratis hulpprogramma's kunnen je helpen, gemaakt om allerlei soorten bedreigingen op te ruimen, waar een gewone antivirus niet tegen kan. Een voorbeeld is het gratis hulpprogramma van de ontwikkelaar Dr. Web - Cure It! Het installeren en uitvoeren van dit programma zal geen problemen opleveren. Als er geen virussen zijn bij het scannen met dit product, start u uw computer opnieuw op en gaat u naar de Veilige modus. De meeste virussen kunnen het scannen van virussen blokkeren.

Stap 2

Het is ook mogelijk dat een virus zich in de kernel van uw besturingssysteem heeft genesteld. In dit geval kan de antivirus een dergelijk virus niet vinden. In dit geval moet u uw harde schijf op een andere computer controleren, die schoon zal zijn (eerder gecontroleerd door een antivirusprogramma).

Stap 3

Soms is het voldoende om speciale opstartbare schijven te gebruiken. Deze schijven worden geladen bij het opstarten van het systeem en controleren de meest kwetsbare delen van uw shell op gevaarlijke elementen. Dergelijke schijven zijn te vinden in de meeste moderne antivirusfabrikanten.

Aanbevolen: