Hoe Het Moederbord Op Een Computer Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Op Een Computer Te Identificeren?
Hoe Het Moederbord Op Een Computer Te Identificeren?

Video: Hoe Het Moederbord Op Een Computer Te Identificeren?

Video: Hoe Het Moederbord Op Een Computer Te Identificeren?
Video: How To Check motherboard serial number processor spec 2024, Mei
Anonim

Het moederbord is het belangrijkste onderdeel van uw computer. De hele configuratie van de pc hangt ervan af. Als u overweegt een nieuw onderdeel voor uw computer te kopen, moet u het model van uw moederbord en de kenmerken ervan kennen. Anders kunt u onderdelen aanschaffen die niet compatibel zijn met uw pc.

Hoe het moederbord op een computer te identificeren?
Hoe het moederbord op een computer te identificeren?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om erachter te komen welk moederbord op uw computer is geïnstalleerd, is door de technische documentatie te raadplegen. Onder de technische documentatie bevindt zich een apart boekje op het moederbord. Daarin kun je niet alleen de naam van het moederbord lezen, maar ook de kenmerken ervan. Bij het kopen van een reeds geassembleerde computer worden echter niet altijd documenten voor elk detail uitgegeven en zijn er mogelijk geen handleidingen voor het moederbord. Of misschien is dit boekje gewoon verloren gegaan.

Stap 2

U kunt het moederbordmodel ook bekijken wanneer u de computer aanzet. Direct nadat u de pc aanzet, wordt de naam van het moederbord weergegeven op het scherm van uw monitor. Maar alleen het model zonder kenmerken wordt daar aangegeven.

Stap 3

Om erachter te komen welk moederbord is geïnstalleerd (model, type en kenmerken), kunt u het beste aanvullende pc-bewakings- en diagnoseprogramma's gebruiken. Een van de beste in zijn soort is AIDA64 Extreme Edition. Download het en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Wacht tot het proces van het verzamelen van informatie over het systeem is voltooid. Daarna komt u in het hoofdmenu van het programma.

Stap 4

Let in het hoofdmenu op het rechtervenster. De belangrijkste onderdelen van de computer worden hier weergegeven. Selecteer het onderdeel Systeemkaart. Selecteer in het volgende venster ook het onderdeel "Moederbord". Er verschijnt volledig uitgebreide informatie over het moederbord: de modelnaam, interfacetypes, vormfactor, socketversie en andere kenmerken.

Stap 5

Onderaan het venster staan links naar de website van de fabrikant van je moederbord, links naar het updaten van drivers en het updaten van het BIOS. Om stuurprogramma's bij te werken, dubbelklikt u met de linkermuisknop op de koppeling Stuurprogramma-updates downloaden. De pagina van waaruit u het stuurprogramma kunt bijwerken, wordt geopend in uw browser.

Aanbevolen: