Hoe Windows Op Iso-schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Op Iso-schijf Te Branden
Hoe Windows Op Iso-schijf Te Branden

Video: Hoe Windows Op Iso-schijf Te Branden

Video: Hoe Windows Op Iso-schijf Te Branden
Video: Hoe brand je een .iso bestand op een DVD ? 2024, Mei
Anonim

Het schrijven van een Windows-besturingssysteem naar een afbeeldingsbestand verschilt praktisch niet van het branden op een gewone lege cd of dvd. Het afbeeldingsbestand wordt gevormd met behulp van speciale programma's.

Hoe Windows op iso-schijf te branden
Hoe Windows op iso-schijf te branden

Computer met internetverbinding en dvd-station.

Opnamemethoden

Het schrijven van een besturingssysteem naar een iso-imagebestand of een ander formaat hangt af van waar de systeembestanden zich bevinden. Als het besturingssysteem zich op een schijf bevindt, moet u er eerst een kopie van maken, het op de computer opslaan en vervolgens een afbeeldingsbestand in iso-indeling genereren. Tegelijkertijd kunt u met speciale programma's de inhoud van een cd / dvd-schijf onmiddellijk opslaan in een afbeeldingsbestand van elk formaat. Voor dergelijke doeleinden moet u programma's zoals UltraISO of Nero gebruiken. Het UltraISO-programma is geschikt voor het opnemen van een afbeeldingsbestand van een besturingssysteem vanaf een schijf en Nero voor het maken van een afbeelding op basis van OS-bestanden die zich op de computer zelf bevinden.

OS staat op schijf

Als het besturingssysteem op een schijf staat, plaatst u de schijf in het station. Open het UltraISO-programma. In het bovenste horizontale menu is er een item "Extra", klik erop. Selecteer in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt "Cd-image maken …". Er wordt een klein venster geopend om de opname-instellingen te configureren. Selecteer de naam van de schijf die uw schijf is waarop het besturingssysteem zich bevindt. Vervolgens kunt u enkele leesopties inschakelen, zoals het negeren van leesfouten of het gebruik van een ISO-filter. U kunt deze parameters ongewijzigd laten. Vervolgens moet u de locatie en naam selecteren van het afbeeldingsbestand dat na de opname wordt gemaakt, evenals het formaat van het toekomstige bestand. Het standaard bestandsformaat is ISO. Klik op de knop "Maken" en wacht tot het einde van de opname. Ga na het voltooien naar de map met het afbeeldingsbestand en zorg ervoor dat de opname correct was.

Besturingssysteem staat op de computer

Als het besturingssysteem waarvan een image moet worden gemaakt zich op een computer bevindt, is de procedure voor het schrijven van bestanden naar een imagebestand bijna hetzelfde als het schrijven vanaf een schijfmedium. In dit geval moet u de OS-bestanden koppelen aan één gemeenschappelijk afbeeldingsbestand. Als deze bestanden als gecomprimeerd archief op uw computer zijn opgeslagen, moet u ze uitpakken voordat u de opnameprocedure start. Open het Nero Express-programma. Selecteer de OS-bestanden die u wilt branden met behulp van de meegeleverde bestandsverkenner. Klik volgende". Daarna moet u de locatie selecteren waar de bestanden zullen worden geschreven. Kies ervoor om een afbeeldingsbestand te maken. Voer hieronder de naam van het toekomstige bestand in en klik op de knop "Opnemen". Alle OS-bestanden worden gebundeld in een ISO-imagebestand.

Aanbevolen: