TF-kaart - Wat Is Dit?

Inhoudsopgave:

TF-kaart - Wat Is Dit?
TF-kaart - Wat Is Dit?

Video: TF-kaart - Wat Is Dit?

Video: TF-kaart - Wat Is Dit?
Video: TF cards not random proof 2023, Maart
Anonim

TF-kaarten (T-Flash-kaarten) zijn de kleinste geheugenkaarten ter wereld, speciaal ontworpen voor kleine elektronische gadgets, waaronder mobiele telefoons. TF-kaarten werden voor het eerst geïntroduceerd door SanDisk in 2004 als Secure Digital-geheugenkaarten opgewaardeerd door NAND MLC voor technologiebeheer. Dienovereenkomstig hebben ze verschillende technische kenmerken (hoeveelheid informatieopslag en gegevensverwerkingssnelheid).

TF-kaart is een vertegenwoordiger van een nieuwe generatie geheugenkaarten
TF-kaart is een vertegenwoordiger van een nieuwe generatie geheugenkaarten

In verband met de krachtige ontwikkeling van computertechnologie, draagbare audio- en videoapparaten, gameconsoles, mobiele telefoons en andere elektronische apparaten die met grote hoeveelheden digitale informatie werken, is de vraag naar universele compacte opslagmedia zeer sterk toegenomen. Alle digitale technologie is immers primair gericht op krachtige software, die op zijn beurt effectief kan interageren met apparatuur, alleen door de technische mogelijkheden van opslagapparaten uit te breiden.

Moderne technologieën in de digitale technologie danken hun dynamische ontwikkeling grotendeels aan een toename van de snelheid van informatieverwerking, de hoeveelheid opgeslagen gegevens en het compacte formaat van de apparaten waarin ze worden verwerkt en opgeslagen. In deze context leveren geheugenkaarten een onvervangbare bijdrage aan de algehele positieve trend. Ze zijn immers ontworpen voor deze manipulaties met digitale informatie en voldoen volledig aan de eisen die eraan worden gesteld.

Momenteel nemen TF-kaarten een leidende positie in in dit segment van digitale apparaten. En hun fabrikanten hechten bijzonder belang aan het verbeteren van de technische kenmerken en het minimaliseren van de grootte, waardoor deze geheugenkaarten volledig kunnen worden beschouwd als universele apparaten voor het opslaan en verwerken van digitale informatie.

Na de release van SD- en miniSD-kaarten heeft de SD Card Association TransFlash aangekondigd als de derde geheugenkaart in de veilige digitale familie. De goedkeuring van de TransFlash-standaard door het bedrijf leidde tot de verandering van de naam van het nieuwe product in microSD. Opgemerkt moet worden dat microSD dezelfde specificaties en afmetingen heeft als flash-kaarten, en daarom kan het gebruik ervan uitwisselbaar worden genoemd. MicroSD heeft echter, in tegenstelling tot TF, ondersteuning voor de SDIO-modus, waarmee u in Bluetooth-, GPS- en Near Field Communication (NFC) -modi kunt werken zonder geheugen te gebruiken, wat in sommige gevallen behoorlijk bepalend is.

TF-kaartgrootte en verschil met Micro SD-kaart:

De fysieke grootte van de tf-kaart is 15 mm x 11 mm x 1 mm. Dit toestel kent diverse modificaties, waarvan de opslagcapaciteit 128 mb, 256 mb, 512 mb, 1 gb, 2 gb, 4 gb, 6 gb, 8 gb, 16 gb, 32 gb en gb GB heeft.

Geheugenkaarten worden gebruikt in compacte gadgets
Geheugenkaarten worden gebruikt in compacte gadgets

Het is belangrijk om te begrijpen dat de externe gelijkenis van een TF-kaart (TransFlash) met een microsd tf-apparaat geen bevestiging is van hun volledige identiteit. De technologische verschillen tussen deze geheugenkaarten zijn als volgt:

- beschikbaarheid van geheugenruimte;

- snelheid van informatieoverdracht (tijd van lezen en schrijven van gegevens);

- kaartcapaciteit (de maximale geheugencapaciteit in TF-kaarten is 128 GB en in SD-kaarten - 2 TB);

- SD-kaarten hebben meer transistors;

- SD-kaart is uitgerust met een schakelaar op het beveiligingssegment, terwijl TransFlash zo'n functie niet heeft;

Bovendien is er een verschil in fysieke grootte tussen TF- en SD-kaarten. De TF-kaart is compacter en meet 15 mm × 11 mm × 1 mm, terwijl de SD-kaart 24 mm × 32 mm × 2,1 mm is.

Het structurele verschil in deze geheugenkaarten is gerelateerd aan de TF-kaartsleuf. Door de minimale grootte van TF-kaarten kunnen ze worden gebruikt als flashdrives. De TF-kaart kan echter worden geïdentificeerd als een afzonderlijk digitaal opslagapparaat voor het opslaan van informatie.

Waar wordt toegepast?

TransFlash wordt vaak gebruikt in draagbare elektronische gadgets zoals computers, laptops, tablets, mp3-spelers, pda's, gameconsoles, elektronische toetsenborden, synthesizers, mobiele telefoons en digitale camera's.

TF-kaarten zijn tegenwoordig de kleinste van alle opslagapparaten
TF-kaarten zijn tegenwoordig de kleinste van alle opslagapparaten

Micro SD-kaart (2 GB) of TF-kaart wordt gebruikt in computertechnologie met een speciale optionele adapter die is ontworpen om rechtstreeks in de geheugenkaartsleuf te worden geïnstalleerd. En met Trans Flash voor mobiele telefoons kun je:

- Verplaats eenvoudig en snel bestanden van uw computer naar externe media;

- de hoeveelheid geheugen van de mobiele telefoon aanzienlijk vergroten;

- digitale gegevens (zoals muziek, video's of foto's) uitwisselen met andere gadgets.

Elke geheugenkaart wordt geleverd met een SD-adapter, waardoor deze kan worden gebruikt als een veilige digitale kaart op volledige grootte in SD-compatibele apparaten.

Leessnelheid

Gewoonlijk kan de snelheid van een SD-kaart worden beoordeeld aan de hand van de sequentiële snelheid bij het lezen of schrijven van informatie. Het sequentiële principe ligt in de prestaties van deze geheugenkaart, die voornamelijk bedoeld is voor het opslaan en uitvoeren van grote bestanden (in verhouding tot de grootte van de blokken in de flashgeheugenstructuur). Dit geldt vooral voor multimedia en afbeeldingen.

In sommige gevallen waar een tf-kaart wordt gebruikt, kunnen kleine hoeveelheden informatie (zoals tijdstempels, groottes en bestandsnamen) onder de laagste snelheidslimiet voor willekeurige toegang vallen. Dit kan een ernstige beperkende factor zijn.

TF-kaarten hebben veel aanpassingen
TF-kaarten hebben veel aanpassingen

Een belangrijk kenmerk van een geheugenkaart is de snelheid. De nieuwe generatie SD-kaarten, waaronder natuurlijk de TF-kaart, is gericht op het versnellen van hun prestaties, onder meer door de snelheid van digitale gegevensoverdracht te verhogen. Ongeacht de bussnelheid kan de kaart aan de host signaleren dat deze "bezet" is totdat een lees- of schrijfbewerking is voltooid. En het bereiken van een hogere snelheid is een garantie dat de kaart het gebruik van de bezet-indicator beperkt.

Functies van de TF-kaart

Voor optimaal gebruik van TF-kaarten is het noodzakelijk om tijdens het gebruik vertrouwd te raken met een aantal functies.

Bescherming. Trans Flash-kaarten kunnen hun inhoud beschermen tegen wissen of wijzigen. Ze voorkomen gegarandeerd dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot inhoud en beschermen deze door het gebruik van digitaal rechtenbeheer.

TF-kaarten worden in veel gadgets gebruikt
TF-kaarten worden in veel gadgets gebruikt

Commando's om de opname uit te schakelen. Het hostapparaat gebruikt speciale commando's (omkeerbaar en onomkeerbaar) voor de geheugenkaartgegevens, waarmee ze het sequentiële schrijven van informatie bij het lezen van de gegevens kunnen weigeren. De TF-kaart kan dus alleen in beperkte functionaliteit beschikbaar zijn.

Open en geblokkeerde kaarten. De gebruiker van full-size TF-kaarten heeft de mogelijkheid om ze in alleen-lezen modus te gebruiken. Om dit te doen, hoeft hij alleen maar een schuiflip toe te passen die het label op de kaart bedekt.

Wijzig wachtwoord. Het blokkeren van de TF-kaart van het hostapparaat kan worden gedaan met behulp van een wachtwoord (maximaal 16 bytes), dat door de gebruiker zelf wordt verstrekt. De vergrendelde kaart staat meestal in verbinding met het hoofdapparaat. De uitzondering in dit geval is het negeren van de commando's voor het schrijven en lezen van informatie.

Een vergrendelde TF-kaart kan alleen worden hersteld naar de normale werkconditie na het invoeren van hetzelfde wachtwoord als dat door de gebruiker is verstrekt. En nadat het oude wachtwoord is opgegeven, kan het hostapparaat de kaart ontgrendelen of een nieuw wachtwoord opgeven. Het is belangrijk om te weten dat zonder een wachtwoord (in de regel gebeurt dit wanneer de gebruiker het vergeet), het hostapparaat de kaart kan dwingen de informatie erop te wissen voor toekomstig hergebruik. De uitzondering zijn gegevens die worden beschermd door DRM. Er is echter geen manier om toegang te krijgen tot bestaande informatie.

Populair per onderwerp