Hoe De Temperatuur Van De Chipset Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van De Chipset Te Achterhalen?
Hoe De Temperatuur Van De Chipset Te Achterhalen?

Video: Hoe De Temperatuur Van De Chipset Te Achterhalen?

Video: Hoe De Temperatuur Van De Chipset Te Achterhalen?
Video: Hoe is de maan ontstaan? | DE MAAN 2024, Mei
Anonim

Oververhitting van bepaalde apparaten van een pc kan niet alleen leiden tot een afname van de algehele prestaties van de pc. Langdurige, plaatselijke temperatuurstijging is vaak de oorzaak van schade aan apparaten zoals de centrale verwerkingseenheid, videokaart en chipset.

Hoe de temperatuur van de chipset te achterhalen?
Hoe de temperatuur van de chipset te achterhalen?

Noodzakelijk

Everest

instructies:

Stap 1

Speciale hulpprogramma's helpen bij het identificeren van oververhitting van sommige apparaten. Om de temperatuur van de centrale processor en videokaart te bepalen, kun je de eenvoudigste programma's gebruiken, zoals SpeedFan of Speccy. Helaas kunnen ze lang niet altijd informatie lezen van de thermische sensor op de chipset. Gebruik het AIDA-programma (Everest) om de parameters van dit apparaat te achterhalen.

Stap 2

Download dit hulpprogramma. Installeer de Everest-componenten. Start uw computer opnieuw op en voer het hulpprogramma uit. Zoek het tabblad Computer in de linkerkolom en vouw het uit. Open het menu "Sensor".

Stap 3

Zoek het item "Chipset" of MCP en kijk naar de temperatuurmeting. Het is vermeldenswaard dat deze metingen enigszins kunnen verschillen van de werkelijke. Als je instrumenten hebt die de temperatuur van kleine elementen kunnen meten, gebruik ze dan.

Stap 4

Verwijder de kap van de systeemeenheid om toegang te krijgen tot de systeemkaart. Zoek de chipset-koellichaam. Meestal heeft het moederbord slechts twee koellichamen: voor de centrale processor en de chipset. Lees de temperatuuraflezingen af van de onderkant van de gewenste radiator. Voeg 4-5 graden Celsius toe aan je resultaat.

Stap 5

Bezoek de officiële website van de fabrikant voor het moederbord dat op uw computer is geïnstalleerd. Zoek de specificaties van de chipset en ontdek het bedrijfstemperatuurbereik. Als u merkt dat het apparaat oververhit raakt, vervangt u het thermische vet tussen de chipset en het koellichaam. Uiteraard mag deze procedure alleen worden uitgevoerd nadat de computer is losgekoppeld van de netvoeding.

Stap 6

Controleer na het vervangen van de koelpasta de temperatuur van de chipset. Als de vorige procedure niet heeft geholpen om de temperatuur aanzienlijk te verlagen, installeer dan een extra koeler.

Aanbevolen: