Hoe Windows Firewall Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Firewall Te Repareren
Hoe Windows Firewall Te Repareren

Video: Hoe Windows Firewall Te Repareren

Video: Hoe Windows Firewall Te Repareren
Video: Как разрешить блокировку номера порта через брандмауэр Windows 2024, Mei
Anonim

Windows Firewall is een combinatie van hardware en software die een systeem beschermt tegen ongeautoriseerde toegang vanaf een WAN of LAN. Het verbetert de veiligheid van uw computer door "onverwachte verzoeken" te blokkeren. Als u uw firewall hebt uitgeschakeld, zijn er een paar stappen om deze te herstellen.

Hoe Windows Firewall te repareren
Hoe Windows Firewall te repareren

instructies:

Stap 1

Log in op het systeem met het "Administrator"-account. Open het "Configuratiescherm" via de knop "Start". Klik in de categorie Netwerk- en internetverbindingen op het pictogram Windows Firewall of selecteer de taak Windows Firewall-instellingen wijzigen.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Algemeen" en stel de markering in het veld "Inschakelen (aanbevolen)" in. Deze groep biedt de optie "Geen uitzonderingen toestaan". Wanneer het vakje is gemarkeerd met een markering, blokkeert de firewall alle ongeautoriseerde verzoeken om verbinding te maken met de computer, inclusief services op het tabblad Uitzonderingen, evenals verzoeken om toegang tot gedeelde printers en netwerkapparaten. Nadat u de firewall hebt geactiveerd en aanvullende parameters hebt ingesteld, klikt u op de knop OK, het dialoogvenster wordt automatisch gesloten.

Stap 3

Soms gebeurt het dat het besturingssysteem de firewallservice niet kan starten. Dit gebeurt wanneer het bestand SharedAccess.reg beschadigd is. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

Stap 4

Roep de functie Setup API InstallHinfSection aan. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" en selecteert u de opdracht "Uitvoeren" in het menu. Voer in het lege veld van het geopende venster de opdracht cmd in zonder extra afdrukbare tekens en druk op de OK-knop of de Enter-toets. Voer in het nieuwe venster de opdracht Rundll32 setupapi, InstallHinfSection Ndi-Steelhead 132% windir% inf in

etrass.inf, druk op de Enter-toets en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Na het opnieuw opstarten, opent u het venster Uitvoeren opnieuw en geeft u de opdracht cmd opnieuw op. Voer op de opdrachtregel Netsh firewall reset in en bevestig de opdracht met de Enter-toets. Open het venster Uitvoeren opnieuw en voer de opdracht firewall.cpl in. Schakel vervolgens Windows Firewall in zoals beschreven in de eerste twee stappen.

Stap 6

Een andere methode vereist het bewerken van de vermeldingen in de Register-editor. Het is noodzakelijk om zeer zorgvuldig wijzigingen in het register aan te brengen, als u niet zeker weet of u het aankunt, is het beter om het besturingssysteem gewoon opnieuw te installeren. In de regel helpt herinstallatie met een volledig formaat van de harde schijf. Het installeren van een systeem bovenop een bestaand systeem levert soms niet het gewenste resultaat op.

Aanbevolen: