Een Nieuw Netwerk Instellen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Nieuw Netwerk Instellen In Windows 7
Een Nieuw Netwerk Instellen In Windows 7

Video: Een Nieuw Netwerk Instellen In Windows 7

Video: Een Nieuw Netwerk Instellen In Windows 7
Video: Instellen draadloos netwerk voor Windows 7 2024, Maart
Anonim

De meeste moderne computers, laptops, tablets, smartphones en andere apparaten zijn uitgerust met wifi-adapters om verbinding te maken met een draadloos netwerk. Het is erg handig om draadloze internettoegang te gebruiken - het maakt het mogelijk om vrij door het appartement te bewegen, altijd in contact te blijven en het aantal draden te verminderen. De parameters voor het aansluiten van apparaten op het netwerk worden eenmalig geconfigureerd, er hoeven in de toekomst geen verdere acties te worden ondernomen.

thuisnetwerk
thuisnetwerk

Wat is er nodig om een draadloos netwerk te maken

1. Router.

Het is het beste om een model te kiezen met het logo "Compatibel met Windows 7" op het label. Er zijn momenteel vier soorten draadloze netwerktechnologieën in gebruik: 802.11a, 802.11b, 802.11g en 802.11n. Kies apparaten die 802.11g of 802.11n ondersteunen, aangezien deze de meeste bandbreedte hebben.

2. Draadloze adapters

Koop apparaten van dezelfde fabrikant. Dit helpt compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

Een netwerkadapter is een apparaat waarmee een computer verbinding maakt met een netwerk. Bijna alle laptops en veel desktopcomputers hebben ingebouwde draadloze LAN-adapters.

Ga naar Start - Configuratiescherm - Systeem en beveiliging om te controleren op een adapter. Open in het gedeelte "Systeem" het venster "Apparaatbeheer" en klik op het pictogram "Netwerkkaarten". Alle geïnstalleerde netwerkapparaten worden weergegeven. Als de adapter met het woord "draadloos" er niet bij zit, zul je deze zelf moeten aanschaffen. Zorg ervoor dat de stuurprogramma's op het apparaat zijn geïnstalleerd.

3. Internetverbinding

Om verbinding te maken met internet moet u een overeenkomst aangaan met een serviceprovider, de benodigde apparatuur aanschaffen (kabel- of DSL-modem) en de instructies van de leverancier volgen.

Een router instellen en een netwerk maken

WINDOWS 7 implementeert WCN - Windows Connect Now-technologie, die het maken en configureren van een draadloos netwerk aanzienlijk vereenvoudigt.

1. Installeer de router. Om interferentie te verminderen, is het beter om het hoger van de vloer te plaatsen en niet dicht bij de muur. Er mogen geen metalen voorwerpen in de buurt zijn. Sluit het apparaat aan op het lichtnet.

2. Open het "Configuratiescherm" en ga naar het tabblad "Netwerkcentrum". Selecteer "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen". Klik in het geopende venster op "Een nieuw netwerk maken en configureren". Dit opent een lijst met beschikbare WCN-compatibele draadloze apparaten met de gekochte draadloze router. Voer de pincode in die op het label van uw router staat. Klik volgende.

Voor het streamen van media kunt u uw computer het beste configureren om een 802.11a- of 802.11n-verbinding te gebruiken. Bij het bekijken van video's en het luisteren naar muziek bieden ze een hogere bitsnelheid.

3. Specificeer de vereiste parameters: naam draadloos netwerk, netwerkwachtwoord, beveiligingsniveau en coderingstype. Bevestig de instellingen door op de knop Volgende te klikken. Het toegangspunt (draadloze router) is geconfigureerd. Het maakt automatisch verbinding met het draadloze netwerk.

4. Het dialoogvenster "Netwerkconfiguratie succesvol voltooid" verschijnt, waarin de sleutel van het gemaakte netwerk wordt weergegeven. Deze sleutel is nodig om andere computers en apparaten te verbinden met het aangemaakte netwerk.

5. In hetzelfde venster wordt u gevraagd instructies af te drukken om andere computers op het toegangspunt aan te sluiten en de instellingen te schrijven voor het importeren van het netwerkprofiel naar de USB-stick. Dit maakt het gemakkelijker voor andere apparaten om verbinding te maken met het netwerk. U kunt akkoord gaan met de suggesties van windows, of dit later doen door de sectie "Draadloze netwerkeigenschappen" te openen.

Aanbevolen: