Hoe Virtueel Geheugen Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Virtueel Geheugen Uit Te Schakelen
Hoe Virtueel Geheugen Uit Te Schakelen

Video: Hoe Virtueel Geheugen Uit Te Schakelen

Video: Hoe Virtueel Geheugen Uit Te Schakelen
Video: Virtueel geheugen (PAGEFILE.SYS) uitschakelen Windows 10 2024, Mei
Anonim

Virtueel geheugen is een verzameling wisselbestanden en RAM-geheugen. Het wisselbestand start automatisch wanneer het RAM-geheugen van de computer bijna leeg is. Dit gebeurt meestal na de lancering van videogames. Het is meestal niet nodig om virtueel geheugen op uw computer uit te schakelen. Maar als uw computer een grote RAM-capaciteit heeft, kan deze in dit geval worden uitgeschakeld. Dit kan uw besturingssysteem enigszins versnellen.

Hoe virtueel geheugen uit te schakelen
Hoe virtueel geheugen uit te schakelen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat er ten minste vier gigabyte RAM op uw computer is geïnstalleerd voordat u doorgaat met het uitschakelen van virtueel geheugen. Anders heeft het gewoon geen zin om het uit te zetten.

Stap 2

Volg de onderstaande stappen om virtueel geheugen uit te schakelen in Windows 7. Klik op de knop "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Selecteer "Systeem" in het configuratiescherm. Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Geavanceerde instellingen". Het venster "Systeemeigenschappen" verschijnt, waarin u naar het tabblad "Geavanceerd" gaat. In het venster dat verschijnt, wordt het bovenste onderdeel "Prestaties" genoemd. Aan de rechterkant van dit venster bevindt zich de knop "Opties". Klik erop. Selecteer nu in het huidige venster de component "Geavanceerd". Vink in het venster dat verschijnt het item "Programma's" aan. Vervolgens klikt ze onderaan op de optie "Wijzigen". Schakel het selectievakje uit naast de regel "Paginabestandsgrootte automatisch selecteren".

Stap 3

In principe staat het wisselbestand alleen op het systeemstation. Standaard is de systeemschijf ingesteld op de letter C. Selecteer met de linkermuisknop uw systeemschijf. Selecteer daarna onderaan het venster de modus "Geen wisselbestand" en klik op OK. Het venster zal sluiten. Klik in alle volgende geopende vensters ook op OK. Bij het sluiten van het laatste venster zal het systeem vragen om opnieuw op te starten om de bedrijfsmodus te wijzigen. Selecteer "Computer nu opnieuw opstarten". De computer wordt opnieuw opgestart en het virtuele geheugen wordt uitgeschakeld.

Stap 4

In Windows XP is het proces voor het uitschakelen van virtueel geheugen vrijwel hetzelfde. Het enige verschil is dat u in het laatste venster "Virtueel geheugen" alleen de systeemschijf hoeft in te stellen op "Geen wisselbestand". Sluit vervolgens ook alle vensters één voor één door op OK te klikken. En natuurlijk start u uw computer opnieuw op, aangezien het virtuele geheugen pas wordt uitgeschakeld nadat u dit hebt gedaan.

Aanbevolen: