Een Systeemkopie Opslaan

Inhoudsopgave:

Een Systeemkopie Opslaan
Een Systeemkopie Opslaan

Video: Een Systeemkopie Opslaan

Video: Een Systeemkopie Opslaan
Video: How to make a System Image backup 2024, Mei
Anonim

Het Windows 7-besturingssysteem heeft geen erg goede reputatie op het gebied van stabiliteit, het is gevoelig voor de schadelijke effecten van virussen en kan gemakkelijk lijden onder de incompetente acties van een gewone gebruiker. Daarom is het het beste om direct na installatie en configuratie van het systeem een reservekopieschijf te maken met de systeemkopie.

Een systeemkopie opslaan
Een systeemkopie opslaan

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Als u geen gebruik wilt maken van complexe en betaalde programma's zoals Acronis, kunt u het servicehulpprogramma van het systeem zelf gebruiken. Klik op de knop "Start" en selecteer het gedeelte "Onderhoud" in het menu, nadat u op het opschrift "Alle programma's" hebt geklikt. Klik vervolgens op de woorden "Een systeemherstelschijf maken". Het hulpprogramma voor de back-upservice wordt gestart.

Stap 2

Het programma biedt aan om een lege schijf in het dvd-station van uw computer te plaatsen, doe het. Als u meer dan één station hebt aangesloten, selecteert u het apparaat in de lijst met apparaten waarmee u de optische schijf wilt opnemen. Klik op "Create Disk" om het back-upproces te starten. Afhankelijk van de snelheid van uw computer, duurt deze procedure enige tijd - van enkele minuten.

Stap 3

Wacht op het bericht dat het maken van de herstelschijf is voltooid. Het programma zal aanbieden om een notitie op de schijf te maken met de versie van het systeem, je moet haar advies opvolgen. Verwijder de schijf uit het station en label deze met een schijfmarkering. Deze voorzorgsmaatregel zal u redden als het besturingssysteem stopt met laden als gevolg van een systeemfout. Helaas, als er een storing optreedt als gevolg van hardwarestoringen, moet u eerst de storingen zelf oplossen en pas daarna het besturingssysteem "repareren".

Stap 4

In de regel moeten afbeeldingen van het besturingssysteem onmiddellijk na herinstallatie worden gemaakt, omdat het systeem volledig functioneel is en u er volledig zeker van kunt zijn dat er geen virusprogramma's of fouten in zitten. Bewaar kopieën van afbeeldingen op verwisselbare media en werk deze regelmatig bij of maak er nieuwe aan.

Aanbevolen: