Hoe De Processor Van Uw Computer Te Identificeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Van Uw Computer Te Identificeren
Hoe De Processor Van Uw Computer Te Identificeren
Anonim

De meeste beginnende gebruikers willen allereerst weten welke processor op hun computer is geïnstalleerd. En dit is correct, want hij is het die in veel opzichten de kracht van de pc bepaalt. Bovendien, hoe krachtiger uw processor, hoe groter het potentieel voor het upgraden van uw computer in de toekomst.

Hoe de processor van uw computer te identificeren
Hoe de processor van uw computer te identificeren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - CPU-Z-programma;
  • - het Everest-programma.

instructies:

Stap 1

Er zijn veel manieren om meer te weten te komen over uw processormodel. De eenvoudigste is als volgt. Klik met de rechtermuisknop op "Mijn Computer". Selecteer vervolgens "Eigenschappen" in het menu. Er wordt een venster geopend met basisinformatie over uw processor, de frequentie en de fabrikant.

Stap 2

Als u geïnteresseerd bent in meer gedetailleerde informatie, kunt u speciale programma's gebruiken. Een van de eenvoudigste programma's is CPU-Z. Het hulpprogramma is gratis. Download en installeer het programma indien nodig. Sommige versies van CPU-Z vereisen geen installatie. Start het op. Binnen een seconde verschijnt er een venster met gedetailleerde informatie over uw processor. U kunt de bitdiepte, de hoeveelheid cachegeheugen en vele andere parameters zien.

Stap 3

Als deze informatie je een beetje leek en je de meest gedetailleerde informatie over de processor en zijn potentieel moet vinden, dan is het Everest-programma iets voor jou. Het is zeer functioneel maar commercieel. Installeer Everest na het downloaden op de harde schijf van uw computer.

Stap 4

Voer het programma uit. Wacht tot het verzamelen van informatie over uw systeem is voltooid. Het programmamenu verschijnt. Het zal in twee delen worden verdeeld. Aan de rechterkant van het menu vindt u een lijst met alle belangrijke apparaten. Je hebt "Moederbord" nodig, klik erop. Daarna verschijnt een lijst met apparaten die op uw moederbord zijn aangesloten. Selecteer in deze lijst "CPU", dat wil zeggen "Central Processing Unit". In het venster dat verschijnt, vindt u zeer gedetailleerde informatie over uw processor. Onderaan het venster staan links naar de website van de processorfabrikant en naar een pagina waar u stuurprogramma's kunt bijwerken. Dubbelklik met de linkermuisknop op de link en deze wordt geopend in de internetbrowser. Of u kopieert de link gewoon naar de adresbalk van uw browser.

Aanbevolen: