Hoe Maak Je Een Mooie Banner

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mooie Banner
Hoe Maak Je Een Mooie Banner

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Banner

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Banner
Video: SanderHelpt #23 - Hoe maak je gratis en online een mooie banner! 2024, Mei
Anonim

Gebruikers stellen vaak vragen over het maken van mooie banners voor websites. Tegenwoordig zijn er veel softwareprogramma's die zijn ontworpen om dit probleem op te lossen. Meestal wordt Adobe Photoshop gebruikt om prachtige banners te maken. Het is niet moeilijk om met dit hulpprogramma te werken, u hoeft alleen bepaalde stappen te volgen.

Hoe maak je een mooie banner
Hoe maak je een mooie banner

Noodzakelijk

Personal computer, Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Gebruik geen wazige afbeeldingen, omdat de afbeelding dan lelijk wordt. Neem het lettertype slechts minder dan 50 en laat de banner knipperen. Gebruik voor grote lettertypen nooit de functie "Vetgedrukte stijl", dat wil zeggen vetgedrukt.

Stap 2

Om de banner snel te laten laden, moet deze kleiner zijn dan 50 kb. U kunt woorden gebruiken als "klik hier" of "invoeren". Probeer de banner een beetje "cryptisch" te maken om gebruikers geïnteresseerd te houden.

Stap 3

Om een banner te maken, moet je een geschikt formaat kiezen. Selecteer ook de grootte van de toekomstige banner, omdat het hoofdproces ervan afhangt. Ontwikkel een idee van aantrekkingskracht door middel van tekst en selecteer materiaal dat kan worden gepresenteerd in de vorm van afbeeldingen of foto's. Ontwerp elk animatieframe afzonderlijk om alle onnodige streken volledig te elimineren. Sla alle afbeeldingen op in "gif"-formaat.

Stap 4

U kunt een geanimeerde banner maken met behulp van de "Image Ready"-add-on, die zich in het programma "Photoshop" bevindt. Start het programma en gebruik de "Ctrl + N" toetsen om een nieuw document aan te maken. Kies een formaat voor je banner en ga aan de slag met de achtergrond. Probeer een palet te vinden met de meest geschikte lagen voor de afbeelding. Ga naar het tabblad "Windows" en selecteer de kolom "Lagen". U kunt ook gewoon op de "F7"-toets drukken. Dubbelklik op het tabblad "Achtergrond" terwijl u de knop "Alt" ingedrukt houdt.

Stap 5

Dubbelklik nogmaals op je laag en selecteer de optie "Lijn" in het venster dat verschijnt. Stel de parameters in: "Size 1", "osition: Inside" en ook "Color: # A28564". Klik vervolgens op de knop "Ok".

Stap 6

Schrijf de tekst voor het eerste frame met behulp van de parameter "Type tool". Om de achtergrond te maken, heb je een nieuwe laag nodig. Gebruik hiervoor de toetscombinatie "Shift + Ctrl + N". Neem een tool die een rechthoekige selectie heeft, selecteer er het gewenste gebied mee. Vul het vervolgens met een willekeurige kleur. Gebruik de toetscombinatie "Ctrl + D" om de selectie ongedaan te maken. Schrijf een nieuwe tekst die uit twee uitdrukkingen bestaat. Neem de laag met de tweede uitdrukking en maak er een kopie van met de toetscombinatie "Ctrl + J". Zoek in het menu "Filter" naar de opties "Vervagen" en "Beweging vervagen". Stel de waarden "Angle-0" en "Distance-10" in.

Stap 7

Maak alle drie de lagen van je banner zichtbaar. Ga hiervoor naar het tabblad "Windows" en selecteer de optie "Animatie". Maak een kopie van het frame met de knop "Geselecteerde frames dupliceren". Neem vervolgens twee frames door op de "Shift"-toets te drukken. Geef het aantal frames op in het venster dat op uw scherm wordt geopend. Pas de timing van de frames aan met behulp van de parameter "Overige". Sla vervolgens het bestand op en uw banner kan als gereed worden beschouwd.

Aanbevolen: