Hoe Virussen Op Uw Computer Te Identificeren

Inhoudsopgave:

Hoe Virussen Op Uw Computer Te Identificeren
Hoe Virussen Op Uw Computer Te Identificeren

Video: Hoe Virussen Op Uw Computer Te Identificeren

Video: Hoe Virussen Op Uw Computer Te Identificeren
Video: Hoe voorkom je malware en virussen 2024, Mei
Anonim

Door op internet te surfen, loopt de gebruiker risico. Zijn pc kan besmet zijn met verschillende virussen, dus het is beter om vooraf na te denken over bescherming en uw computer regelmatig te controleren.

Hoe virussen op uw computer te identificeren
Hoe virussen op uw computer te identificeren

instructies:

Stap 1

Ter bescherming tegen virussen en malware zijn er programma's die via het netwerk of gespecialiseerde verkooppunten worden verspreid. Ze kunnen betaald, gratis en shareware zijn (Kaspersky Internet Security, Dr. Web, Norton Internet Security, Avira, Panda, enzovoort). Antivirussen werken in realtime, maar ze kunnen ook worden gebruikt om op elk moment een snelle of volledige scan van uw computer uit te voeren.

Stap 2

De interface van antivirusprogramma's lijkt erg op elkaar. Roep het hoofdprogrammavenster op, het pictogram bevindt zich bijna altijd in het systeemvak op de taakbalk. Dubbelklik erop met de linkermuisknop. Klik in het geopende venster op de knop "Systeem controleren". Indien nodig kunt u onafhankelijk specificeren welk gebied op de computer moet worden gescand, welke scanmodus moet worden toegepast.

Stap 3

U kunt uw computer ook op virussen controleren met speciaal ontworpen hulpprogramma's. In tegenstelling tot de bovengenoemde programma's, kunnen ze niet beschermen tegen gevaarlijke bestanden wanneer ze op het netwerk werken, maar ze detecteren kwaadaardige codes die al op de computer zijn binnengekomen. De meeste bekende antivirussoftwarefabrikanten verspreiden dergelijke hulpprogramma's via hun officiële websites. De gratis dr. Wed CireIT en Kaspersky Virus Removal Tool.

Stap 4

U moet het hulpprogramma downloaden van het netwerk, de scan uitvoeren op uw computer door op de knop "Scannen" te klikken en wachten tot de procedure is voltooid. Als er schadelijke bestanden worden gedetecteerd, wordt u gevraagd een van de opties te kiezen: probeer het bestand te desinfecteren of te verwijderen.

Stap 5

Dit soort software wordt niet bijgewerkt zoals antivirusprogramma's, dus het is beter voor elke nieuwe scan om de nieuwste versie te downloaden, die nieuwe virussen zal detecteren en neutraliseren die mogelijk zijn verschenen sinds uw laatste scan van uw computer.

Stap 6

Op sommige sites kunt u een online virusscan rechtstreeks in uw browservenster krijgen. Om dit te doen, moet u op de knop "Controleren" of Scannen klikken en wachten op het einde van de bewerking. Welke methode u ook kiest, onthoud dat het beter is om beproefde software te gebruiken die goed heeft gewerkt. Installeer geen programma's van dubieuze sites op uw computer.

Aanbevolen: