Een Herstelschijfkopie Maken

Inhoudsopgave:

Een Herstelschijfkopie Maken
Een Herstelschijfkopie Maken

Video: Een Herstelschijfkopie Maken

Video: Een Herstelschijfkopie Maken
Video: Windows 10 herstelstation maken 2024, April
Anonim

Vroeg of laat krijgen de meeste pc-gebruikers te maken met de noodzaak om het besturingssysteem opnieuw te installeren. En zelfs als de gebruiker ervaren is en deze bewerking niet moeilijk is, kost het veel tijd, gezien de installatie van stuurprogramma's, het hoofdtoepassingspakket, enzovoort. Als er echter geen wijzigingen zijn in de computerhardware tussen herinstallaties van het systeem, kunt u deze tijd aanzienlijk verkorten door een eerder gemaakte image van de systeemschijf te gebruiken.

Een herstelschijfkopie maken
Een herstelschijfkopie maken

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Acronis True Image-programma;
  • - blanco cd.

instructies:

Stap 1

Download en installeer een hulpprogramma voor gegevensback-up. Er zijn er veel, maar een van de meest populaire programma's van dit soort is Acronis True Image. Aan de hand van dit product als voorbeeld zal de vereiste procedure worden overwogen. Als u een ander programma gebruikt, zullen er hoogstwaarschijnlijk geen significante verschillen zijn in de vereiste acties.

Stap 2

Nadat het hulpprogramma klaar is met installeren, voert u het uit. Voordat u een image van de systeemschijf maakt, moet u een opstartschijf voorbereiden die zal worden gebruikt om het systeem te herstellen. Om dit te doen, plaatst u een lege cd in het optische station en selecteert u Opstartbare schijf maken in het programmavenster. Wacht tot de bewerking is voltooid, verwijder vervolgens de schijf, onderteken deze op de juiste manier en leg apart. Een USB-stick kan ook als opstartapparaat worden gebruikt.

Stap 3

Nadat de opstartschijf is gemaakt, begint u met het maken van een afbeelding van de systeempartitie. Onthoud dat hoe meer gegevens er op de systeemschijf staan, hoe groter de afbeelding zal zijn en hoe langer het duurt om te herstellen. Selecteer dus in het programmavenster het item "Een afbeelding maken". Geef vervolgens op welke logische schijfkopie u wilt maken.

Stap 4

Geef nu de locatie op waar het voltooide afbeeldingsbestand zal worden opgeslagen. Deze plaats mag zich niet bevinden op de logische schijf waarvan een image wordt gemaakt. Als uw computer slechts één logisch station heeft, geeft u het optische station op als bestemming en plaatst u er een lege schijf in.

Stap 5

Start de beeldvormingsprocedure en wacht tot deze is voltooid. Houd er rekening mee dat het lang duurt, en als het proces om welke reden dan ook wordt onderbroken, moet het opnieuw beginnen. Na het einde van de procedure verschijnt het afbeeldingsbestand op de opgegeven locatie.

Aanbevolen: