Hoe Regelafstand In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Regelafstand In Te Stellen
Hoe Regelafstand In Te Stellen

Video: Hoe Regelafstand In Te Stellen

Video: Hoe Regelafstand In Te Stellen
Video: Word - Regelafstand instellen 2024, Mei
Anonim

Regelafstand (of "leading") bepaalt de afstand tussen aangrenzende tekstregels. De maateenheid voor regelafstand is in de regel de hoogte van de grootste letter van het lettertype dat in deze regel wordt gebruikt. Dat wil zeggen, als u anderhalve afstand instelt, wordt de afstand tussen de regels met de helft van de hoogte van het grootste teken groter. Hieruit volgt dat u door de lettergrootte te wijzigen automatisch de afstand tussen de regels vergroot, hoewel de waarde in relatieve eenheden hetzelfde blijft.

Hoe regelafstand in te stellen
Hoe regelafstand in te stellen

Noodzakelijk

Microsoft Office Word-teksteditor

instructies:

Stap 1

Als u de regelafstand in een tekstdocument moet wijzigen, kunt u hiervoor bijvoorbeeld een teksteditor Microsoft Office Word gebruiken. Selecteer met het gewenste document geopend het stuk tekst dat u wilt wijzigen. Als u de regelafstand in het hele document moet wijzigen, kunt u op CTRL + A drukken om te selecteren.

Stap 2

Klik op het pictogram voor regelafstand in de groep Alinea-opdrachten op het tabblad Start van het menu van de teksteditor. In de vervolgkeuzelijst kunt u een van de zes meest gebruikte opties kiezen of op het item "Overige opties voor lijnopties" klikken. Als u voor het laatste kiest, opent Word het tabblad Inspringingen en afstand in een apart venster voor alinea-instellingen.

Stap 3

Vouw de vervolgkeuzelijst uit onder het label "regel-naar-regel" in het gedeelte "Spatiëring". In deze lijst dupliceren de regels "Enkel", "1, 5 regels" en "Double" de overeenkomstige items van de zes meest gebruikte opties. Als u de regel "Vermenigvuldiger" selecteert, kunt u in het aangrenzende veld ("waarde") elke afstand opgeven - bijvoorbeeld 11, 49. Als u op de regel "Minimum" klikt, kunt u de regel instellen afstand niet in relatieve, maar in absolute eenheden (in punten). In dit geval is de regelafstand niet langer afhankelijk van de lettergrootte - zelfs als u deze later wijzigt, blijft de regelafstand hetzelfde als u hebt opgegeven in het veld "waarde". Het item "Precies" in deze vervolgkeuzelijst heeft een soortgelijk doel.

Stap 4

Controleer visueel de wijzigingen die u aanbrengt door de afbeelding in het "Voorbeeld"-venster. Nadat de voorbeeldtekst de gewenste vorm heeft aangenomen, klikt u op de knop "OK".

Stap 5

Toegang tot deze instellingen kan worden verkregen zonder een knop in het menu - als u met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst klikt, is er in het vervolgkeuzemenu een hiervoor bestemde paragraaf "Alinea".

Aanbevolen: