Een Foto Scheiden

Inhoudsopgave:

Een Foto Scheiden
Een Foto Scheiden
Anonim

Een belangrijke vaardigheid bij het maken van collages is het vermogen om het onderwerp van de achtergrond of de achtergrond van het onderwerp te scheiden. In Adobe Photoshop kan dit met behulp van kanaalmanipulatie en het gereedschap Snelle selectie.

Een foto scheiden
Een foto scheiden

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Zoek het venster Kanalen (zo niet, klik op Venster -> Kanalen). Hier is een lijst met kanalen: blauw, rood, groen en degene die alle drie combineert - RGB. Links van elk van hen staat een embleem met een oog - dit betekent dat dit kanaal zichtbaar is. Speel met deze instelling om te bepalen welk kanaal het object het meest contrasteert met de achtergrond. In de meeste gevallen is dit kanaal blauw.

Stap 2

Markeer het geselecteerde kanaal, klik er met de rechtermuisknop op en klik in het menu dat wordt geopend op "Kanaal dupliceren". Maak alle andere kanalen onzichtbaar behalve deze kopie. Druk op Ctrl + I om het om te keren en vervolgens op Ctrl + L om het niveau-aanpassingsvenster te openen. Maak met de instellingen in dit menu de achtergrond volledig zwart en het onderwerp wit. Lukt het niet helemaal, laat dan het beste resultaat naar jouw mening.

Stap 3

Houd Ctrl ingedrukt, beweeg de cursor over het pictogram van het kanaal waarmee u in de vorige stap van de instructie hebt gemanipuleerd en klik erop. Er verschijnt een selectie op het object, maar in de meeste gevallen is dit niet goed genoeg gedaan. Om dit op te lossen, pak je het gereedschap Snelle selectie (sneltoets W, schakelen tussen aangrenzende elementen Shift + W). Als u enkele gebieden aan de selectie wilt toevoegen, selecteert u in het paneel met gereedschapsinstellingen "Toevoegen aan selectie", indien aftrekken - "Aftrekken van selectie". De grootte van de "Quick Selection" cursor kan worden gewijzigd met de "[" en "]" toetsen. Als u een fout maakt, gebruik dan het menu Geschiedenis (Venster -> Geschiedenis) om zoveel stappen terug te gaan als nodig is.

Stap 4

Om te controleren of de selectie correct is, maakt u alle andere kanalen zichtbaar en de kopie daarentegen onzichtbaar. Als alles klopt, kunt u dit object naar een andere plaats verplaatsen, bijvoorbeeld naar een ander document. Gebruik voor deze tool "Move" (Move, V).

Aanbevolen: