Hoe Schrijf Je Een Zoektocht?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Zoektocht?
Hoe Schrijf Je Een Zoektocht?

Video: Hoe Schrijf Je Een Zoektocht?

Video: Hoe Schrijf Je Een Zoektocht?
Video: Springlab Bewegend leren tips - Figuren zoektocht 2024, Mei
Anonim

Het schrijven van een computerzoekspel van hoge kwaliteit is een lang en moeizaam proces dat veel tijd en moeite kost. Het resultaat van goed werk wordt echter altijd beloond: elk getalenteerd spel verspreidt zich over het internet met de snelheid van een virus en kan de ontwikkelaar van de ene op de andere dag verheerlijken.

Hoe schrijf je een zoektocht?
Hoe schrijf je een zoektocht?

instructies:

Stap 1

Creëer een intrigerende verhaallijn en concept. Quests zijn, zoals geen ander genre van games, gebaseerd op een script en de mogelijkheid om het te presenteren, dus een interessant geschreven verhaal is een van de belangrijkste factoren die veel projecten "trekken". BrokenSword, Runaway en zelfs zo'n reus als HeavyRain vertrouwen op gebeurtenissen. De plot van al deze projecten wordt verenigd door hoge dynamiek, ongebruikelijke actie en charismatische karakters, dus je hoeft alleen maar goed na te denken over deze componenten.

Stap 2

Gebruik een van de gratis engines om direct een spel te maken. Het creëren van een eigen omgeving voor een amateurproject is te ingewikkeld en onnodig. Bovendien kun je in de uitgestrektheid van het netwerk ten minste twee krachtige en volledig gratis "quest development tools" vinden: Adventure Game Studio en Wintermute Engine. Op basis daarvan zijn er veel games gemaakt, waarvan sommige (dankzij de scriptcomponent) een cultstatus hebben weten te verwerven.

Stap 3

Denk na over het spel. Zelfs als je een volledig onvergelijkbaar verhaal creëert, kun je het volledige potentieel van slecht ontworpen speldynamiek volledig verpesten. De basis van elke zoektocht zijn puzzels en puzzels, en het is belangrijk om het proces van het oplossen ervan interessant te maken. Fahrenheit is een voorbeeld. Natuurlijk een uitstekend spel, verwend door zijn eigen lichtheid: elke taak die hier wordt opgelost, is elementair en zet de speler praktisch niet aan het denken, wat de tijd en het plezier van het passeren aanzienlijk vermindert. Daarom is de aanwezigheid van ten minste enkele plaatsen om "de hersenen uit te rekken" eenvoudigweg noodzakelijk. Maar vergeet de logica niet: de serie "Petka en Vasily Ivanovich", bekend bij de binnenlandse gamer, nodigt spelers vaak uit om aan het ongelooflijke te denken: met de hulp van een rubberen vrouw in het raam van de tweede verdieping klimmen, bijvoorbeeld. Natuurlijk kan de speler dit niet alleen bedenken, daarom is het in principe niet de moeite waard om hem dit soort puzzels aan te bieden.

Aanbevolen: