Hoe Het Geheugenwisselbestand Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugenwisselbestand Te Vergroten
Hoe Het Geheugenwisselbestand Te Vergroten

Video: Hoe Het Geheugenwisselbestand Te Vergroten

Video: Hoe Het Geheugenwisselbestand Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Het wisselbestand (ook wel virtueel geheugen genoemd) wordt door Windows gebruikt om gegevens op te slaan die niet in het RAM passen. Meestal stelt Windows zelf de optimale grootte in, die nodig is voor de meeste taken. Als u echter geheugenintensieve toepassingen op uw computer uitvoert, kunt u de hoeveelheid virtueel geheugen vergroten.

Hoe het geheugenwisselbestand te vergroten
Hoe het geheugenwisselbestand te vergroten

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", in het menu dat verschijnt, selecteer het item "Eigenschappen"

</figuur>

Eigenschappen "src =" https://st03.kakprosto.ru/tumb/680/images/article/2011/6/21/1_5255057587a2d5255057587a6b "/>

; Stap 2

Selecteer in het geopende venster het item "Geavanceerde systeeminstellingen"

Systeem
Systeem

Stap 3

In het venster "Systeemeigenschappen" dat wordt geopend, klikt u op het tabblad "Geavanceerd" in het gedeelte "Prestaties" op de knop "Instellingen".

Eigenschappen van het systeem
Eigenschappen van het systeem

Stap 4

Ga in het geopende venster "Prestatie-instellingen" naar het tabblad "Geavanceerd" en klik in het gedeelte "Virtueel geheugen" op de knop "Wijzigen"

Prestatieparameters
Prestatieparameters

Stap 5

Het venster Virtueel geheugen verschijnt. Standaard is het selectievakje "Paginabestandsgrootte automatisch selecteren" aangevinkt. Na het uitvinken van dit selectievakje komen een aantal parameters beschikbaar voor wijziging, die we nader zullen bekijken. In de groep "Paginabestandsgrootte voor elke schijf" kunt u het station selecteren waar het wisselbestand zich zal bevinden (standaard bevindt het bestand zich op de C:)-schijf en hieronder met behulp van de schakelaar, selecteert u een van de drie opties:

"Specificeer grootte" - stel de grootte van het wisselbestand in megabytes (MB), "Grootte naar keuze van het systeem" - het systeem kiest zelf de optimale maat, "Geen wisselbestand" - het systeem werkt zonder wisselbestand.

Na het selecteren van een schijf en een van de opties voor het instellen van de grootte, drukt u op de knop "Instellen". In de groep "Totale grootte van het wisselbestand op alle schijven" ziet u de minimale grootte van het wisselbestand op alle schijven, de aanbevolen Windows-grootte en de huidige grootte.

Aanbevolen: