Hoe Maak Je Een Grafiek In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Grafiek In Word
Hoe Maak Je Een Grafiek In Word

Video: Hoe Maak Je Een Grafiek In Word

Video: Hoe Maak Je Een Grafiek In Word
Video: MS Word grafieken 2024, Mei
Anonim

In de Microsoft Office Word applicatie is het mogelijk om met meer dan alleen tekst te werken. Indien nodig kan de gebruiker een grafisch object of diagram in het document invoegen. Om grafieken te maken, heb je op zijn minst een beetje kennis van Excel nodig.

Hoe maak je een grafiek in Word
Hoe maak je een grafiek in Word

instructies:

Stap 1

Start Word en open het gewenste document of maak een nieuw document. Klik op het tabblad "Invoegen". Zoek het blok "Illustraties" op de werkbalk en klik op de miniatuurknop "Diagram". Het venster "Grafiek invoegen" wordt geopend, selecteer de lay-out die bij uw geval past en klik op de knop OK.

Stap 2

Nadat de selectie is gemaakt, wordt Microsoft Office Excel automatisch geopend. Voor de duidelijkheid: willekeurige gegevens zijn al ingevoerd in de cellen op het blad, vervang ze door uw eigen gegevens. Het gegevensgebied waarop de kaart is gebouwd, is omgeven door een blauw kader. Als u de aangegeven rijen of kolommen mist, breidt u het geselecteerde bereik uit.

Stap 3

Verplaats de muiscursor naar de rechterbenedenhoek van het frame, druk op de linkermuisknop. Houd deze ingedrukt, sleep de omtrek van het kader naar de gewenste locatie en laat de muisknop los. Nadat u klaar bent met het invoeren van gegevens in de cellen, kunt u de Excel-werkmap sluiten.

Stap 4

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in een reeds gemaakt diagram, selecteert u het. Het contextmenu "Werken met grafieken" met drie tabbladen komt beschikbaar: "Ontwerp", "Lay-out" en "Formaat". Gebruik de beschikbare tools om het diagram aan uw behoeften aan te passen.

Stap 5

Als u het lastig vindt om met de tools op het paneel te werken, klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste plaats in het diagram en selecteert u de juiste opdracht in het contextmenu. Dus om het uiterlijk van de grafiek te wijzigen, selecteert u het item "Grafiekgebied opmaken" in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend waarin u de grafiekranden kunt opmaken, een achtergrondafbeelding kunt selecteren of een slagschaduweffect kunt toepassen.

Stap 6

Op dezelfde manier kunt u de gegevens en de namen van de assen corrigeren. Vergeet hiervoor niet het betreffende datablok in het diagram te markeren. Om een diagram uit uw document te verwijderen, selecteert u het en drukt u op de Delete- of Backspace-toets.

Aanbevolen: