Hoe Maak Je Een Harde Schijf Image

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Harde Schijf Image
Hoe Maak Je Een Harde Schijf Image

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Image

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Image
Video: Hoe maak je een kopie (image) van een harde schijf? 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste problemen die een gebruiker van een personal computer tegenkomt bij het installeren van een besturingssysteem, is de tijd die wordt besteed aan het installeren van het systeem en aanvullende applicaties. Deze operatie duurt in ieder geval een paar uur. Om niet zoveel tijd te besteden aan een constante en vertrouwde operatie, moet u een extra programma gebruiken.

Hoe maak je een harde schijf image
Hoe maak je een harde schijf image

Noodzakelijk

Acronis True Image-software

instructies:

Stap 1

Een groot pluspunt van het programma is dat de daaropvolgende installatie van besturingssystemen ongeveer 15-20 minuten duurt, wat erg weinig is in vergelijking met het installeren van systemen op een schone computer. Selecteer na het starten van het programma het item "Maak een opstartbare schijf" - volg alle instructies van de wizard om een opstartbare schijf te maken.

Stap 2

Klik vervolgens op de knop "Archief maken" - "Back-uptype" Mijn computer "-" Selecteer partities "- selecteer uw schijf waarop u het besturingssysteem heeft. Sla de schijfkopie op in een willekeurige map, met uitzondering van de systeemschijf zelf.

Stap 3

Nadat u een opstartbare schijf hebt gemaakt, hoeft u deze alleen nog maar te controleren door de computer opnieuw op te starten. Het BIOS moet zijn ingesteld om vanaf schijf op te starten. Om deze bewerking uit te voeren, gaat u naar BIOS SETUP (door op de Delete-, Esc- of F2-toets te drukken).

Stap 4

Ga naar de opstartsectie (BOOT) - Boot Device Priority - 1st Boot Divece. Verander de waarde van deze regel in CD/DVD. Om de wijzigingen op te slaan en het BIOS SETUP-menu te verlaten, moet u op de F10-functietoets of het item in het hoofdvenster van het BIOS - Save and Exit (Opslaan en afsluiten) drukken.

Stap 5

Nadat het downloaden is gestart, ziet u een afbeelding van Acronis True Image. Klik op "Acronis True Image Home (volledige versie)" - selecteer "Gegevensherstel".

Stap 6

Selecteer de locatie van uw schijfkopie die u op uw harde schijf hebt opgeslagen. Uw systeem wordt binnen 15-20 minuten hersteld.

Aanbevolen: