Zwart-witfoto's Maken

Inhoudsopgave:

Zwart-witfoto's Maken
Zwart-witfoto's Maken

Video: Zwart-witfoto's Maken

Video: Zwart-witfoto's Maken
Video: Zwart-wit foto's maken 2023, Maart
Anonim

Zoals u weet, hebben zwart-witfoto's een bepaalde charme, brengen een persoon over naar de geschiedenis. Kleur in foto's maakt het moeilijk voor de fotograaf om scherp te stellen op het onderwerp. Zwart-witfoto's komen in dit geval te hulp. Momenteel duurt het hele proces van het maken van zwart-witfoto's niet meer dan 3 minuten. Het is niet nodig om naar een fixeermiddel, oplosmiddel en onder de lantaarn van een rode lamp in een donkere kamer te zoeken om deze kunst te doen.

Niets extra's
Niets extra's

instructies:

Stap 1

Om zwart-witfoto's te maken, moet u controleren of er Photoshop op uw computer staat, of deze - prima, zo niet - installeert (download van internet of koop bij gespecialiseerde computerwinkels).

Stap 2

Breng vervolgens de foto over van je telefoon, camera, flashkaart naar een handige plek op je computer (desktop, schijven D, E, enz.).

Stap 3

Open vervolgens Photoshop en selecteer in het hoofdmenu het gedeelte "bestand" en daarin het subitem "openen". Gebruik de verkenner in het geopende venster, in de regel "map", zoek uw fotobestand en klik erop en klik vervolgens op de knop "openen". De foto wordt nu in Photoshop geladen om te bewerken.

Stap 4

Selecteer in het hoofdmenu van het Photoshop-programma de sectie "afbeelding", het item "modus" en vervolgens het subitem "grijswaarden". Klik in het "bericht"-venster dat verschijnt op de knop "annuleren" om akkoord te gaan met het wijzigen van de kleur van de foto in zwart-wit, of op "annuleren" om deze actie te annuleren.

Stap 5

Bepaal met welke printer en op welk papier je je foto's gaat afdrukken. Voor zwart-wit foto's heb je geen hypermoderne printer nodig. Met dot matrix kunt u gemakkelijk krantenkwaliteit bereiken, laser maakt een foto, zoals op een glossy tijdschrift, een inkjetprinter drukt een foto van uitstekende kwaliteit af.

Stap 6

Er zijn veel soorten papier: glanzend, mat, gewoon, enz. Experts adviseren om voor deze doeleinden glanzend fotopapier met een dichtheid van 140 tot 220 g / m2 te gebruiken, en de beste kwaliteit foto's worden verkregen op super glanzend papier en satijn.

Stap 7

Door deze eenvoudige regels te volgen, bespaart u tijd en geld die u later kunt besteden aan materialen voor uw hobby of werk. Je hoeft niet naar fotowinkels te rennen en dagen te wachten op het afdrukken van je foto's, of te veel te betalen voor een extra-dringende bestelling.

Populair per onderwerp