Hoe De Netwerkkaart Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkkaart Te Identificeren?
Hoe De Netwerkkaart Te Identificeren?

Video: Hoe De Netwerkkaart Te Identificeren?

Video: Hoe De Netwerkkaart Te Identificeren?
Video: Serge de Gheldere vertelt hoe Futureproofed gemeenten helpt om de klimaatdoelstellingen te halen 2024, Mei
Anonim

Een netwerkkaart is een apparaat waarmee computers verbinding maken met een netwerk en met elkaar communiceren. Structureel kan de netwerkadapter een uitbreidingskaart zijn en in een speciale sleuf op het moederbord worden gestoken of in het moederbord worden geïntegreerd.

Hoe de netwerkkaart te identificeren?
Hoe de netwerkkaart te identificeren?

instructies:

Stap 1

Het type en model van de netwerkkaart kunt u op verschillende manieren achterhalen. Als het apparaat extern is, kunt u de markeringen met eigen ogen zien. Om dit te doen, koppelt u de computer los van de voeding, draait u de schroeven los waarmee het zijpaneel van de systeemeenheid vastzit en verwijdert u deze. Haal de netwerkkaart uit de sleuf en zoek de kenmerken ervan.

Stap 2

Als de kaart is geïntegreerd, zoekt u de modelnaam van het moederbord. Het wordt meestal geschreven over PCI-slots of tussen de CPU- en RAM-slots. Op de website van de fabrikant kunt u volledige informatie krijgen over de geïntegreerde apparaten.

Stap 3

U kunt informatie krijgen over apparaten die Wundows gebruiken. Nadat het systeem is opgestart, gaat u naar het "Configuratiescherm", dubbelklikt u op het knooppunt "Administrative Tools" en klikt u op het pictogram "Computerbeheer". Klik in het consolevenster op de module Apparaatbeheer. Aan de rechterkant van het scherm wordt een lijst met componenten van de systeemeenheid weergegeven.

Stap 4

Vouw het knooppunt Netwerkkaarten uit. Als het systeem een netwerkadapter heeft gedetecteerd en er een stuurprogramma voor heeft geïnstalleerd, wordt het apparaatmodel weergegeven in de lijst. Als een netwerkkaart niet wordt geïdentificeerd, wordt deze in de lijst Overige apparaten geplaatst en gemarkeerd met een geel vraagteken.

Stap 5

Om het contextmenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het netwerkkaartpictogram en selecteert u "Eigenschappen". Vink op het tabblad "Informatie" in de lijst het item "Codes (ID) apparatuur" aan. Informatie over het apparaat is opgenomen in een 4-cijferige code na de letters DEV (Device - "Device"), over de fabrikant - na de letters VEN (Vender - "Fabrikant").

Stap 6

Ga naar PCIdatabase.com en voer de code van de fabrikant in het veld Vendor Search in en de apparaatcode in het veld Device Search. Het programma toont de naam van de fabrikant en het model van de netwerkkaart.

Stap 7

U kunt programma's van derden gebruiken om apparaatinformatie op te halen. Download het gratis hulpprogramma PC Wizard van de site van de ontwikkelaar en voer het uit. Klik in het gedeelte "Hardware" op het pictogram "Algemene informatie". Aan de rechterkant van het scherm geeft het programma informatie weer over de componenten van de systeemeenheid, inclusief de netwerkadapter.

Aanbevolen: